Семінар-практикум для керівників аматорських вокально-хорових колективів. | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 3 шт. )

Семінар-практикум для керівників аматорських вокально-хорових колективів.

DSC 0042 copy copy copy

19 травня 2016 року на базі Харківського обласного організаційно-методичного центру відбувся обласний семінар-практикум для керівників аматорських вокально-хорових колективів області.

На цьому заході були присутні  керівники вокальних колективів  таких районів: Богодухівський, В.Бурлуцький, Дергачівський, Зачепилівський, Куп’янський,  Лозівський, Нововодолазький,  Сахновщинський, Чугуївський та Харківський.

Відкривав програму семінару виступ завідуючої відділом з методичної роботи КЗ «ООМЦКМ» Акименко Олени Станіславівни, яка привітала присутніх з святами та надала слово провідному методисту відділу з методичної роботи Гейко Галині Василівні.

Наступною виступила заслужена артистка України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри сольного співу ХНУМ ім. І.П. Котляревського Слепцова Олена Вікторівна. Майстер-клас «Робота над формуванням правильних вокально – технічних знань, умінь та навичок в класичному співі» приємно вразив аудиторію. Олена Вікторівна та  її студенти  сольного співу ХНУМ ім.І.П.Котляревського Устименко Юлія та Ван Пен Чао показали всі прийоми роботи з голосовим апаратом та постановки голосу в класичному співі.

Після невеликої перерви, викладач естрадного співу Харківської школи для підлітків та дорослих Аббасова Наталя Сакитівна провела майстер-клас «Робота над формуванням правильних вокально – технічних знань, умінь та навичок в сучасному естрадному співі». Разом зі своїми ученицями, Альоною Світличною та Катериною Сорочкіною, вони представили та показали прийоми естрадного співу, такі як: хрип, сип, субтон, рик, мелізми та скетч – специфічний вид джазової імпровізації вокалу. Учасники семінару з великим задоволенням слухали лекторів та мали змогу самі спробувати поспівати всі вправи та прийоми вокальної техніки.

Після виступу лекторів учасники районів мали змогу випити кави, поспілкуватися з доповідачами та почути відповіді на свої запитання.

                                                                                                        Фотогалерея:

                 

             

Сховати метелика