Вечір, присвячений 80 ‒ річчю від дня народження Олександра Степановича Масельського | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Вечір, присвячений 80 ‒ річчю від дня народження Олександра Степановича Масельського

 7.12 1 copy

7 грудня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся вечір пам'яті «Літа на зиму повернули», присвячений 80 ‒ річчю від дня народження Олександра Степановича Масельського, видатного українського політичного та громадського діяча, Героя України, першого з дня незалежності України губернатора Харківщини. З ім´ям Масельського пов’язані найзначніші зміни в області. Відкрито третю чергу лінії метро, реконструйовано аеропорт, проведено теплотрасу на Салтівку, побудовано дитячу лікарню у Харкові, а у районах області – 112 шкіл, та щорічно до 5-ти тисяч будинків садибного типу. В народі його називали господар, батько, а поети присвячували вірші. Зі сцени пролунали рядки вірша лауреата премії імені О.С.Масельського Наталі Приймак:

«Він про землю дбав з любов´ю сина.

Скільки встиг перевернути справ!

Нині буде з хлібом Харківщина!

Це хазяїн краю добре знав».

На вечорі були присутні дружина Масельського Софія Григорівна і його дочка Ірина Олександрівна. Цей вечір був сповнений спогадами соратників, друзів і рідних про надзвичайно талановиту, неординарну людину. Про свої зустрічі із О.С.Масельським, спілкування і враження розповіли присутнім радник голови Харківської обласної державної адміністрації С.М.Стороженко, ректор Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди І.Ф.Прокопенко, ректор Харківської гуманітарно-педагогічної академії Г.В.Пономарьова, дружина О.С.Масельського  Софія Григорівна. Протягом вечора велась розповідь про О.С.Масельського, на екрані демонструвались документальні кадри, а також запис прямого ефіру ОТБ з виступом О.С.Масельського.

Урочисто відбулась на вечорі церемонія нагородження переможців обласного конкурсу імені О.С. Масельського на кращий літературний твір у номінаціях: поезія, проза, публіцистика, драматургія, майстер слова, учнівська  молодь.  Усього було нагороджено дипломами 29 номінантів.

Майстри сцени виконували улюблені твори Олександра Степановича і це були: заслужені артисти України Андрій Тимошенко, Людмила Омельченко, Олена Шишкіна, Вікторія Осипенко, лауреати міжнародних конкурсів Діна Мухамєтова і Катерина Фоміна, тріо бандуристок «Зоредана» Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, Анастасія Долапчі. Ведучий програми заслужений діяч мистецтв України  Михайло Крамаренко. Автор сценарію і режисер програми заслужений діяч мистецтв України, головний режисер Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Олександр Савенко.

DSC 0371 copy

DSC 0321 copy copy

DSC 0288 copy

Сховати метелика