Творча зустріч з автором персональної виставки художніх робіт | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Творча зустріч з автором персональної виставки художніх робіт

 DSC 0031 copy copy

9 березня  в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася творча зустріч з автором персональної виставки художніх робіт (гобелен, живопис) «Українська рапсодія» Антоніною Анорічевою-Єрьомкою.

Антоніна Іванівна створила більш десятка гобеленів, які є «постійними учасниками» престижних виставок.

«Гобелени майстрині продовжують лінію пошуку певних паралелей між українським та світовим мистецтвом, де міфологічні, євангельські, історичні сюжети, світоглядні акценти та пейзажі викликають алюзії не тільки європейської культури, в ареалі якої завжди знаходилась Україна, а й орієнтальні мотиви, орнаментику та декоративізм народної творчості. Безумовно, на її художню творчість великий вплив має власна педагогічна робота у царині викладання академічного живопису. Звідси прагнення надати сюжетам (і живописних творів також) «класичного» звучання, наблизити фольклор до академізму. Саме ці мотиви, реалії народного побуту, буття викликають у неї сплеск емоцій, переконаність, що все нове і прогресивне у мистецтві «заховане» там, треба тільки добре придивитися. Поняття народного для Антоніни – це, перш за все, «природні» фарби – земні і земляні, глиняні і цегляні», - так говорить про автора виставки мистецтвознавець Ольга Йосипівна Денисенко.

На зустрічі відбулось майстер - шоу по гобелену. Антоніна Іванівна, демонструючи процес ручного ткацтва, розповіла про тонкощі свого ремесла, про своє навчання в Орловському педагогічному та Харківському художньо-промисловому інститутах, про вчителів, яких вона зустріла на своєму творчому шляху, про перший створений нею гобелен. Також художниця поділилася інформацією про виготовлення батіка і відповіла на численні запитання.

Наша адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Сховати метелика