«Від Храму в кожному селі – до Храму кожної душі» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

«Від Храму в кожному селі – до Храму кожної душі»

 DSCN0428 copy

«Заради добра, любові і миру» - під такою назвою 17 квітня, на другий день Пасхи відбувся традиційний благодійний Великодній концерт у Серпневському сільському клубі. Він здійснив мету - розпочавши збір коштів для розвитку Свято - Преображенського Храму села Серпневе.

На подібному заході обов’язково дотримується його тематичність. «Отче наш», «Символ віри», «У злагоді живіть», - це ті твори які виконувались учасниками аматорського народного жіночого хорового колективу РНД «Іскра». «Отпусти мне Батюшка грехи», «Все золото світу», «Господи помилуй» ці пісні виконував соліст РНД «Іскра» Олександр Кабанцов. «Великодні дзвони дзвонять» співала  переможниця районних пісенних конкурсів Таміла Розумна. «Христос Воскрес» та «Писанка» - такі пісні звучали у виконанні Таісії Рисованої та Людмили Козар, вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості.

Долучилися до свята і аматори села Серпневого. Дитячий ансамбль виступав із піснями «Боже, я молю за Україну» і «Боже, дякую тобі». Пасхальні вірші читали Настя Зозуля, Міла Кропивка та Арсен Білашов. «Ты с нами Бог»  співав Оскар Мізерний, у супроводі дитячого танцювального ансамблю «Калинонька».

Найкраще із творчої скарбниці глядачам до свята подарували учасники аматорської народної чоловічої хорової капели ім. О. Масельського, ансамблю української пісні “Мальви” РНД “Іскра”, аматорського народного хору української пісні “Дзвінкоголосі слобожани” Благодатнівської та Олександрівської територіальних громад,  вокального ансамблю «Калина» Благодатненського СБК, вокального ансамблю «Терниця» Серпневського СК.

Багаточисленних глядачів у залі привітали з Великоднем та подякували за благодійні внески настоятель Свято-Преображенського Храму села Серпневе отець  Ігор, голова Благодатненської сільської ради Ландишев Андрій Миколайович, начальник сектору культури і туризму Валківської районної державної адміністрації Шевченко Валентина Петрівна.

Традиційний благодійний Великодній концерт “Заради  добра, любові і миру” за сприянням аматорів РНД «Іскра» відбувся вже в кожному селі та селищі де є Храм і в м. Валки також.

Із самого початку цього проекту нікого не треба було переконувати, що будь-яка добра справа, зроблена однією людиною на користь іншої, є гідною в очах Господніх і з часом обов’язково воздасться їй сторицею.

DSCN0438 copy

DSCN0460

 

 

 

 

 

 

 

Інформація надана

директором КЗ «Валківський РНД «Іскра»,

заслуженим працівником культури України

Холодною Оксаною Михайлівною

Сховати метелика