«ЖИВА ВОДА - 2018» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

«ЖИВА ВОДА - 2018»

  2018 1 copy

Міжнародний фестиваль-конкурс виконавців естрадної пісні «Жива вода» - це не тільки фестиваль вокального мистецтва та творчості, але й калейдоскоп приємних вражень та незабутніх зустрічей, справжньою окрасою якого є велике сузір’я яскравих та неповторних талантів. Вже 22 рік поспіль фестиваль збирає таланти з різних країн світу.

Цього року за підтримки Голови Дергачівської районної державної адміністрації Костянтина Жидкова та Голови Дергачівської районної ради Геннадія Лазарєва свято музики відбулося без перебільшення як грандіозна подія. Санаторій «Березівські мінеральні води» радо прийняв учасників і гостей фестивалю та створив усі умови як для конкурсного настрою, так і для відпочинку.

Фестиваль-конкурс проводиться з метою пропаганди кращої пісенної творчості, виявлення талановитих виконавців, підвищення їх виконавської майстерності, для закріплення творчих стосунків районів областей України, країн ближнього та дальнього зарубіжжя.

Для конкурсантів була розроблена спеціальна програма перебування –екскурсії, відвідування басейну, еко-пікнік зі справжньою китайською чайною церемонією та елементами йоги, майстер-класи з вокалу та звукорежисури і звичайно ж традиційний «Вечір друзів».

Цього року, разом з конкурсантами з різних областей України, у фестивалі-конкурсі взяли участь делегації Республіки Молдови, Киргизької Республіки, які крім обов’язкового виконання української пісні, представили номери, що яскраво демонструють культуру своєї країни.

Конкурс оцінювало високопрофесійне журі:

Сорочук Ярослав Ярославович – заслужений діяч мистецтв України, головний диригент Харківського академічного театру музичної комедії.

Слєпцова Олена Вікторівна ­­­– лауреат міжнародних конкурсів, доцент Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, заслужена артистка України.

Откидач Володимир Миколайович - доктор мистецтвознавства, професор Харківської державної академії культури, завідувач кафедри духових інструментів.

Кобзєв Сергій Сергійович – голова циклової комісії хорових дисциплін, викладач - методист вищої категорії, керівник українського «народного» хору «Основа» Харківського вищого коледжу мистецтв. 2018 4

Морошану Василе Миколайович - начальник управління культури Новоанєнської адміністрації, Голова Національної Ради діячів культури Республіки Молдова. Народний артист Республіки Молдова, керівник студії «Перлини Молдови» м. Новиє –Анєни Республіки Молдова.

Сарликов Рафаіл Тагайбекович– завідуючий кафедри «Вокальне мистецтво», доцент Національної консерваторії Республіки Киргизстан, заслужений діяч культури Киргизької Республіки.

Охочих позмагатися за найвищу нагороду, виявилося чимало. Журі відзначало високий рівень конкурсантів та важкий вибір переможців. Та все ж підсумки підбили. Цьогорічними переможцями стали:

 

 

 

Лауреати ІІІ ступеню:

У І категорії (16-21р.) - Дар’я Луніна, Дворічанський район, Харківська область;

У ІІ категорії (21-45р.) – Діана Фелюст, Межівський район, Дніпропетровська область;

- Ірина Хромічова, Костянтинівський район, Донецька область;

- Ганна Должанська, м. Харків;

- Ліана Тютюник, Дергачівський район, Харківська область;

У категорії ансамблі - дует «Ікі Меlek», м. Харків;

- Колектив «Козачаночка», Дергачівський район, Харківська область;

Лауреати ІІ ступеня:

У І категорії – Олена Руднєва, Сахновщинський район, Харківська область;

У ІІ категорії (21-45р.) - Наталія В’юнник, Краснокутський район, Харківська область;

- Людмила Головко, Дергачівський район, Харківська область;

- Біназір Аблаєва, м. Бішкек, Киргизька Республіка;

У категорії ансамблі – етно-фольклорний ансамбль «Dacii», р. Анений Ной, Республіка Молдова;

Лауреати І ступеня:

У І категорії – Айбек кизи Тамгагуль, м. Бішкек, Киргизька Республіка;

- Марія Кодряну, р. Анений Ной, Республіка Молдова;

У ІІ категорії – Миктибек Нурланбеков, м. Бішкек, Киргизька Республіка;

- Атай Балбаков, м. Бішкек, Киргизька Республіка;

- Роман Тетерін, Дергачівський район, Харківська область;

У категорії ансамблі – вокальний ансамбль «Тандем», Дергачівський район, Харківська область;

У категорії «Профі» - Бао Веньлін, Китайська Народна Республіка;

У номінації «Гармонія фестивалю» - Христина Рєзнік, Лозівський район, Харківська область;

У номінації «Душа компанії» - Валентин Соседка, м. Харків;

Приз глядацьких симпатій – Кассем Мохсен, Ліванська Республіка;

У номінації «За багатогранність таланту» - Людмила Головко, Дергачівський район, Харківська область;

У номінації «Відкриття фестивалю» - Роман Тетерін, Дергачівський район, Харківська область;

Спеціальний приз від Санаторію «Бермінводи» - Путівка на дві особи - вокальний ансамбль «Тандем», Дергачівський район, Харківська область.

У номінації «Гордість Дергачівщини» подарунок (ноутбук) від голови райдержадміністрації Костянтина Жидкова отримала Ліана Тютюник.

Організатори фестивалю висловлюють подяку за допомогу у проведенні конкурсу спонсорам: Народному депутату України Володимиру Кацубу, Об’єднанню промисловців та підприємців району, ТОВ «Дергачівський м’ясокомбінат «Перша столиця», ТОВ «Сват», СФГ «Промінь, ТОВ «Слобожанський миловар», МБФ «Фонд Олександра Фельдмана».

Широкого розголосу «Жива вода-2018» набрала і в соціальних мережах. Заходьте на сторінки Відділу культури і туризму Управління культури і туризму РДА та Дергачівського Районного Будинку культури у Facebook та знаходьте сотні світлин з конкурсного дня та гала-концерту, а згодом отримаєте можливість переглянути фільм про фестиваль з ексклюзивними інтерв’ю журі та учасників, а також з кращими моментами «Живої води 2018».

Обмін міжнародними творчими здобутками пройшов на найвищому рівні, а інтеграція українського мистецтва у світовий культурний простір дає впевненість, що вже наступного року «Жива вода» зустріне ще ширше коло учасників.

Сховати метелика