Творча зустріч з авторами виставки «Екзерсіси» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Творча зустріч з авторами виставки «Екзерсіси»

 DSC 0169 copy copy copy copy

5 липня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбулася творча зустріч з авторами виставки живопису і графіки творчої групи заслуженого художника України О.М. Лисенка «Екзерсіси», присвяченій 80-річчю КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва».

На зустріч із глядачами галереї прийшли учасники виставки живопису і графіки: Олена Гохадзе, Діана Гурська, Тамара Кім, заслужений художник України Олександр Миколайович Лисенко і доктор мистецтвознавства Олександр Всеволодович Шило.

Традиційно глядачі переглянули відеоролик з відкриття виставки живопису та графіки творчої групи заслуженого художника України О.М.Лисенка «Екзерсіси», присвяченій 80-річчю КУ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва».

На творчій зустрічі присутні почули розповіді учасників виставки про те, як кожен з них потрапив у творчу групу, як проходило навчання і як склалася подальша творча доля. Олександр Всеволодович поділився спогадами про те, як зародилася думка про проведення такої виставки. Олександр Миколайович розповів про роботу в Харківській художній школі імені І.Є. Рєпіна, про авторські розробки, які формують в учнів ази пластичного мислення. «Художнику вдалося розробити систему досить простих, наочних, легко виконуваних в умовах шкільних занять вправ, в яких формується вихідне уявлення про колір, форми, їхню взаємодію з навколишнім світом, також наповненим безліччю різних кольорів», - пишеться в книзі Олександра Лисенка «Рух форми і кольори в середовищі».

Під час зустрічі учасники та гості галереї подивилися слайд-фільми учнівських робіт з цими дивовижними творчими «вправами», а також з роботами О.М. Лисенко і А.В. Шило.

                             

DSC 0175

 

Сховати метелика