Творчий звіт народного театру «Арт-Є» Красноградського РБК | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Творчий звіт народного театру «Арт-Є» Красноградського РБК

  26.10.2018 1 copy copy

Народний театр «Арт-Є» було створено у 2011 році при Красноградському РБК. В основі його мистецької концепції покладено позиціонування себе як «театру сучасної драми», який концентрується на ознайомленні з актуальними на сьогодні особливостями нової драматургії та пошуку неокласичних форм презентації, опановує посттрадиційні засоби художньої виразності. На театральному помості Харківського регіону – унікальне явище, яке цілковито корелює із вимогами часу та викликами сучасності. Художній керівник разом з акторами знайшли свою нішу в різноманітті жанрів театрально-видовищного мистецтва та успішно займають її.

Цього разу народний театр «Арт-Є» здивував всіх присутніх, підготувавши виставу «10 проявів гордині», створену на основі 40 ознак гордині, які описані в староіндійському епосі Махабхарата. Це авторська драматургія керівника театру Підберезної Тетяни за мотивами цього староіндійського епосу. Але на цьому здивування не закінчились. Коли відкрилася завіса, глядачі опинилися в світі не просто сучасної, а мімічної драми. Глядачам неминуче довелося переселитися в сферу іншого мистецтва, в таку сферу фантазії й асоціацій, де основним матеріалом, основною «їжею» для нашої уяви стало не сказане слово, а зроблений рух.

Вистава створена у жанрі мімодрами. Це жанр, який майже зник на всесвітніх творчих теренах, але який зараз дуже активно намагаються відродити. На сцені діє група персонажів, кожен з яких ретельно вимальований. Життєва достовірність героїв часто веде до використання предмету не уявного, а реального. Але при всій своєрідності, мімодрама – плоть від плоті пантоміми та невблаганно слідує основним законам цього мистецтва.

Народний театр "Арт-Є" – талановиті, самобутні, неймовірно працьовиті (а це левова частка таланту), щирі, енергійні митці. Й не дивлячись на те, що в кожному з нас є прояви гордині, нехай ці прояви будуть тільки на користь і допомагають творчим зростанням.

Сховати метелика