Запрошуємо на персональну виставку живопису Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Тут і зараз» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо на персональну виставку живопису Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Тут і зараз»

 1 copy copy copy copy copy

З 20 жовтня по 5 листопада 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Тут і зараз». На виставці будуть представлені портрети наших сучасників, а також - пейзажі, написані під час подорожей по Україні та за кордоном.

Архімандрит Миколай (Анатолій Мороз) розглядає образотворче мистецтво як потужну силу, здатну не тільки розвивати людину в естетичному і культурному плані, а й бути способом звернення до світу духовного.

У творчості Анатолія Мороза поєднуються кілька стилів: це і реалізм, з його увагою до навколишньої дійсності, і постімпресіонізм з виявленням основних елементів і станів природи, декоративізм і плавність ар-нуво. Яскраві, динамічні, наповнені тонкими нюансами картини, створюють відчуття внутрішньої гармонії і впорядкованості. Завдяки різним мистецьким способам і високій майстерності, художник здатний найбільш правдиво передати характер людини, і його емоційний стан, пережитий в момент «тут і зараз». Анатолій Мороз перебуває в постійному натхненні, творчому пошуку і вдосконаленні. Мистецтво для нього є засобом пізнання навколишнього світу, який здатний дати людині можливість відчути в собі духовний початок і творчу енергію, спрямовану на творення.

Довідка: Анатолій Мороз народився в селі Корнин Житомирської області в 1949 р. Ще з дитинства захопився малюванням. Надихався кращими зразками українського та світового мистецтва. Перша професійна виставка художника пройшла в 1977 р. Творчість Анатолія Мороза багатогранна: він пише пейзажі, портрети, натюрморти, займається виготовленням вітражів та ін.. Його роботи знають не тільки в Україні, а й за її межами. За останні кілька років відбувся ряд персональних виставок художника в українських і зарубіжних галереях та музеях. Роботи Олександра Мороза користуються великою популярністю у колекціонерів та поціновувачів мистецтва.

Урочисте відкриття - 20 жовтня о 17:00

Під час роботи виставки відбудеться ряд культурологічних заходів:

25 жовтня в 17:00 - лекція з психології з циклу лекцій «Мистецтво жити», тема: «Мистецтво щасливих відносин». Лектор - психолог, філолог, журналіст Северіна Л. В.

27 жовтня в 17:00 - лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Старий Завіт. Книги Іони, Іова, Еклесіаста». Лектор - канд. філософських наук, релігієзнавець Шелкова Н. В.

28 жовтня в 17:00 - творчий вечір поетеси Лариси Французової

2 листопада в 17:00 - лекція з історії мистецтв з циклу лекцій «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Сучасне мистецтво України. Тенденції 2000-х років». Лектор - мистецтвознавець В. Пухарев

3 листопада в 17:00 - творча зустріч з автором виставки «Тут і зараз» Архімандритом Миколаєм (Анатолієм Морозом)

На всі заходи вхід вільний

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)

Час роботи: ВТ - СБ, 11:00 - 19:00, без перерви.

Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50; e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Сховати метелика