Виставка декору та ялинкових прикрас «Новорічне сяйво» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 2 шт. )

Виставка декору та ялинкових прикрас «Новорічне сяйво»

 FABedL SuMA copy

З 15 листопада по 15 січня  2016 року  КЗ «Обласний  організаційно-   методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку декору та ялинкових прикрас  «Новорічне сяйво».

Ялинкові прикраси — це  іграшки, кульки чи фігурки тварин, людей, предметів побуту, гостинці, котрими прикрашають новорічну ялинку. Першими ялинковими прикрасами були живі квіти, яблука, яйця, горіхи. Пізніше  - солодощі та різдвяні свічки. За легендою, перша скляна ялинкова кулька була видута у Німеччині  в XVI столітті через неврожай яблук, які тоді були головною прикрасою ялинок.  В Україні перші ялинкові прикраси робили із соломи, скалок, ганчір'я, кольорових стрічок, пізніше - з паперу, картону та фольги. Сьогодні  у прикрашанні ялинок українці повертаються до традицій кінця ХІХ століття. На новорічних деревах знову з’являються вироби хенд-мейд.

На виставці «Новорічне сяйво»  майстрині з усіх куточків  Слобожанщини представляють свої найкращі новорічні прикраси та ялинки ручної роботи, вітальні листівки,  подарункові іграшки та аксесуари.  В експозицію увійшли понад 300 робіт: авторські ялинки та новорічні композиції виконані в  техніках петриківського розпису, витинанки лозоплетіння,  в’язання гачком, макраме, писанкарства,   соломоплетіння,   бісероплетіння, валяння, а також ляльки-мотанки і текстильні іграшки у стилі Тільда.

Відкриття виставки 15 листопада  2016 року о 14.00.

У рамках виставки працюватиме «Новорічна майстерня», де кожен бажаючий зможе навчитися виготовляти  ялинкові прикраси власноруч.

Запис за тел..: (057) 725-12-46, (066) 295-31-99, (063) 260-62-40

____________________________________________________________

Час роботи: з 10.00 до 17.30,  вихідний – неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46

Сховати метелика