Запрошуємо на лекцію Н.В. Шелкової «Символізм Біблії. Новий Заповіт. Євангелія» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо на лекцію Н.В. Шелкової «Символізм Біблії. Новий Заповіт. Євангелія»

  copy

7 грудня о 17:00  в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція з циклу «Символізм Священних текстів», тема: «Символізм Біблії. Новий Заповіт. Євангелія». Лектор - кандидат філософських наук, релігієзнавець Шелковая Наталія Валеріївна.

Священною книгою християн є Біблія, що складається з двох частин – Старого Заповіту і Нового Заповіту. Старий Заповіт – це, по суті, з невеликими доповненнями і змінами – Священна Книга іудаїзму. Життя та вчення засновника християнства – Ісуса Христа, а також поширення християнства викладені лише в другій частині Біблії – Новому Заповіті.

Новий Заповіт складається з 27 книг. Перші чотири книги – це Євангелія: від Матвія, від Марка, від Луки і від Іоанна, що розповідають про благу вість (Євангеліє – від грец. Εὐαγγέλιον – «блага вість») Ісуса Христа про настання Царства Божого на землі і способі життя для тих, хто хоче жити в цьому Царстві.

Дана лекція присвячена викладенню однієї з найбільших містерій людства – містерії Ісуса Христа, котрий пережив, не дивлячись на свою любов до всіх людей і чудеса їх зцілення, неймовірні фізичні та психологічні муки. Не зрозумілого. Нескінченно самотнього. Зрадженого. Проданого. Підданого бичуванню. Розп'ятого. Але Того, хто переміг смерть і воскрес.

Лектор запрошує слухачів поміркувати разом з нею над питаннями: «Яка місія Месії? Ким був Христос –  жертвою за гріхи людей або Духовним Вчителем?».

Особистість і натовп. Боротьба за владу. Любов і ненависть. Вірність і зрада. Глибока віра і лицемірство, фарисейство. Справжня і уявна духовність і релігійність. Ось ті головні проблеми, які розкриваються в Євангеліях і в цій лекції.

Шелковая Наталія Валеріївна – кандидат філософських наук, доцент, філософ, релігієзнавець; авторка 130 наукових праць, опублікованих в Росії, США, Японії, Україні, Білорусії, Молдавії, у тому числі 2-х підручників з релігієзнавства.

Сфера наукових інтересів: релігієзнавство, філософія релігії, психологія релігії, компаративне релігієзнавство, етика, релігійна етика, філософська антропологія, російська релігійна філософія, соціальна філософія, соціальна психологія. Напрямок наукових досліджень: сутність та трансформації духовного світу особистості і духовного життя суспільства в світі, що змінюється.

Вхід вільний! Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Сховати метелика