Виступи дослідників свого роду | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виступи дослідників свого роду

 

І знову в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбувся захід в рамках історико-культурного проекту «РОДОВІД».

17 березня 2016 року було влаштоване справжнє свято для бажаючих дізнатись про те, як і з чого саме починати дослідження свого родоводу. Перед аудиторією виступили дослідники, які своїми силами здійснювали пошуки інформації про своїх предків в архівах, інших містах та селах, з розповідей близьких та далеких родичів. Наприклад, як дослідити свій рід, якщо немає жодної ревізької казки, жодної метрики, жодного сповідального розпису?

Розпочався захід виступом дослідника з м. Києва Олександра Краковського, який представив своє родинне дерево, одним із відгалужень якого є рід відомого архітектора Шольца. Доповідач розповів про свої дослідження та шляхи пошуку інформації. Також дав рекомендації з чого варто розпочати свої розшуки та які прийоми та засоби використовувати для більш інформативного та повного дослідження. На його думку починати треба з опитування родичів та поїздки на місце проживання предків, з походу до місцевого краєзнавчого музею та архіву, спілкування з місцевими краєзнавцями та істориками. Головною метою своєї участі у нашому проекті О.Краковський назвав руйнування стереотипу про те, що самому докладне дослідження зробити неможливо, треба неодмінно наймати фахівців. Дослідник стверджує, що все можливо, якщо докладати зусиль і не здаватися!

Продовжили цикл надзвичайно пізнавальних та інформативних презентацій дослідники своїх родів Наталія Акімова та Аліна Ютіна. Звучали вірші, романси у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Валентини Шаровської, надзвичайно цікаві розповіді про роди Толбатовських-Толбатових, Колосових-Ліпських. Відвідувачі побачили якими можуть бути кінцеві результати родинних досліджень – у вигляді неймовірно красивої книги або чудового малюнку сімейного дерева із фотографіями членів родини.

Таким чином, ті хто відвідав захід мали змогу прослухати цікаві історії та легенди, поринути в історичне минуле, відчути теплу атмосферу мистецтва, а також дізнатись багато пізнавального та корисного для своєї подальшої генеалогічної діяльності.

Слід зазначити, що в рамках проекту «РОДОВІД» проведено та планується провести цілий ряд лекцій та семінарів, присвячених темам генеалогії. Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати генеалогічну виставку «ДЕРЕВО РОДА» та історико-культурні заходи в рамках цієї виставки.

Сховати метелика