Запрошуємо на виставку сучасної історичної картини «Україна Cлаветна» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Division of Research and the revival of arts and crafts and exhibitions

A+ R A-
Article rating:
( 3 Votes )

Запрошуємо на виставку сучасної історичної картини «Україна Cлаветна»

afisha ukraina slavetna1Громадське об'єднання «Україна Славетна», Департамент культури і туризму Харківської облдержадміністрації та харківський Обласний центр культури і мистецтва в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу» презентують у Харкові виставку сучасної історичної картини «Україна Славетна». Виставка відкривається 29 серпня 2013 року. В експозиції представлені картини київського художника-баталіста Артура Орльонова.

На нинішньому етапі розвитку суверенної української держави конче необхідна серйозна, науково обґрунтована робота з населенням з метою донесення до його свідомості інформації про дійсну історію України, про історичні корені її народу. Мета цієї роботи — формування у людей розуміння величі нашої держави, почуття патріотизму і гордості за нашу історичну Батьківщину.

Для досягнення цієї мети Інститут стратегічної політики та Благодійний Фонд «Схід-Захід разом» у 2007 році започаткували патріотичний, загальнонаціональний проект «Україна: Історія великого народу». В рамках проекту у співпраці з Національною Академією наук України провідними вченими та діячами культури були створені енциклопедичні видання з історії і культури українського народу, музичні твори, картини на тему визначних подій.

На виставці у Харкові представлено 12 полотен талановитого українського художника Артура Орльонова, який у своїй творчості багато уваги приділяє славетним сторінкам історії українського народу, життю його знаменитих постатей, зокрема, видатних князів, гетьманів, воєначальників, священнослужителів. Червоною ниттю в багатьох картинах митця проходить безпосередній зв'язок мужності наших предків з притаманною нашому народові духовністю.

Картини експонуватимуться з 29 серпня по 12 вересня 2013 року за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

Урочисте відкриття виставки 29 серпня о 13.30.

На відкритті буде присутній автор. Також серед учасників презентації: радник Президента України, народний депутат України ІV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Олександрович Зубанов; кандидатісторичних наук, старшийнауковий співробітник Інституту історіїУкраїни НАНУ Борис Володимирович Черкас. До участі запрошуються історики, художники, мистецтвознавці, провідні фахівці музеїв Харківської області.

Довідка. Орльонов Артур Олегович – головний художник студії Українського батального мистецтва. Народився в м. Ташкенті у 1973 р. У 1992 р. закінчив Ташкентське художнє училище ім. П.П. Бенькова, у 1999 р. – Українську академію мистецтв, у 2003 р. – аспірантуру (батальне мистецтво). За свою діяльність нагороджений орденами: св. Володимира, Кирила та Мефодія, Нестора Літописця, почесною відзнакою орденом Геродота Галикорнаського.

Україна славетна - перелік картин

Анотація - творчість художника Артура Орльонова

Exhibitions

No records to display

Сховати метелика