Відкрилась традиційна виставка писанок «Вікно у Дивосвіт» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Division of Research and the revival of arts and crafts and exhibitions

A+ R A-
Article rating:

Відкрилась традиційна виставка писанок «Вікно у Дивосвіт»

 DSC 0376 copy

      21 березня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва  відкрилась традиційна  виставка писанок «Вікно у Дивосвіт». Виставку підготували майстрині Харківського міського клубу писанкарства імені Алли Павлівни Овчаренко та їх учні. Головною метою організатори виставки «Вікно у Дивосвіт» визначили сприяння популяризації та відродженню традиційного українського народного мистецтва писанкарства та формуванню національної свідомості  у підростаючого покоління.

DSC 0374      Писанкарство - це стародавнє народне мистецтво. Зараз воно переживає період відродження. Писанка - це мереживна молитва, виписана на шкаралупі порожнього яйця, яким традиційно православні слов'яни прикрашали своє житло і зберігали в будинку до наступного Великодня. Писанка є символом духовного єднання людини та Бога.

       Відвідувачі виставки мають унікальну можливість побачити не тільки традиційні українські писанки, а й різні види орнаментованих яєць: дерев’яні яйця  (різьба та інкрустація), розпис на керамічних яйцях, бісерки-восківки та фото великих мальованок, які будуть представляти в цьому році Харківщину на традиційному Всеукраїнському фестивалі писанок у місті Київ.  Під час роботи виставки відбудуться майстер-класи від найкращих писанкарів клубу. Церемонія відкриття пройшла у дружній творчій атмосфері. Учасникам виставки були вручені  подяки та дипломи.

 

DSC 0420 copy copy

Exhibitions

No records to display

Сховати метелика