Відкриття виставки «С.М. Реріх: Поглянь, людство!» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Division of Research and the revival of arts and crafts and exhibitions

A+ R A-
Article rating:

Відкриття виставки «С.М. Реріх: Поглянь, людство!»

 10 copy

11 липня в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулось відкриття художньо-інформаційної виставки «С.М. Реріх: Поглянь, людство!». Виставка присвячена творчій спадщині молодшого сина Миколи та Олени Реріхів, видатному індійському художнику, мислителю, культурному і громадському діячу Святославу Миколайовичу Реріху. Експозиція підготовлена Харківським громадським музеєм життя і творчості родини Реріхів, громадськими організаціями ХОО «Культурний Центр імені М. К. Реріха» та ХМГО «Фонд Духовного Єднання Світу».

12На виставці представлено інформаційні матеріали про всесвітню громадську діяльність С. М. Реріха та тридцять дві репродукції його картин, що демонструють багатогранність творчості художника. Серед них – природа Індії та сцени з життя її народу, портрети членів родини Реріхів та видатних особистостей Індії. Також на виставці вперше в Харкові демонструватимуться філософські та миротворчі роботи С. М. Реріха.

Представлена харків’янам експозиція має за мету привернення уваги людей до справи збереження для людства великого спадку родини Реріхів у Росії. Саме тому у промовах голови Харківського культурного центру ім. М.К. Реріха Тетяни Леонідівни Надточій, директора Первомайського краєзнавчого музею Марини Логінової, художниці Лариси Захарчук-Дементьєвої, директора Харківського планетарію Галини Железняк та 16 copyпоетеси Ольги Андрус лунало багато слів стурбованості з приводу рейдерського захоплення приміщення  Міжнародного центру музею ім. М.К Реріха у Москві навесні 2017 року. Але не зважаючи на обставини що склалися, всі хто виголошував промови на відкритті впевнені, що справа Реріхів та вчення «Живої етики» - це безцінний спадок, який знищити неможливо.

Під час роботи виставки кожної середи відбуватимуться тематичні лекції. Початок лекцій о 15.З0

Виставка працює до 4 серпня 2017р.

Exhibitions

No records to display

Сховати метелика