Ансамбль „Стожари” та хор Золочівського районного Будинку культури підтвердили звання народного | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 4 Votes )

Ансамбль „Стожари” та хор Золочівського районного Будинку культури підтвердили звання народного

стожари14 грудня 2011 року в Золочівському районному Будинку культури відбувся творчий звіт двох народних колективів: народного хору та вокального ансамблю „Стожари" на підтвердження почесного звання «народний».

Членам атестаційної комісії і глядачам були представлені дві програми на два відділення. У першому свою концертну програму представив вокальний ансамбль „Стожари" (керівник Різниченко В.П.). Цей колектив розпочав свій виступ піснею Г. Татарченка на слова С. Литвина „Україна" за участю дитячих колективів: вокального і танцювального (20 чоловік.)

Ансамбль у складі п'ятьох молодих співачок виконав українські популярні народні пісні „Ой, чий то кінь стоїть", „Ой, по під гай зелененький" , а також попурі на теми українських пісень з репертуару Таісії Повалій та інші.

Дві пісні і три колядки були виконані без музичного супроводу - акапела. В репертуарі колективу також прозвучали пісні відомих українських авторів: Д. Бортнянського, М. Мозгового (музика), Ю. Рибчинського (вірші), російського композитора - А. Ешпая і харківського - М. Стецюна. Виступ колективу був тепло прийнятий слухачами, яких було до 500 чоловік.

У другому відділенні концерту творчий звіт представив народний хор Золочівського районного Будинку культури під керівництвом С.С.Кобзева. Програму відкрили „Привітальною" композитора А.Пашкевича на сл. В.Крищенка. Серед 17-ти представлених творів були українські народні пісні в обробці І.Бідака, В.Марчака, В.Захарченка.

У концертній програмі хору були представлені також : солістка С.Михайська, дует у складі : О Білуха і В.Ільенко, тріо у складі: О.Білуха, І.Ракецька, О.Правденко.

Атестаційна комісія відзначила високий професійний рівень виконавської майстерності учасників хору, високий художній рівень представленої програми. За висновками комісії, творчі звіти вокального ансамблю „Стожари" і народного хару Золочівського РБК підтвердили, що колективи стабільні, мають професійну підготовку, плідно та сумлінно працюють, постійно підвищують вокальну майстерність, беруть участь у культурно-мистецьких заходах районного, обласного і міжрегіонального рівнів, що відповідає вимогам положення про „народний" колектив.

Члени обласної атестаційної комісії визначилися, що подаватимуть колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації вокальний ансамбль „Стожари" і народний хор Золочівського РБК на підтвердження колективам почесного звання „народний".

Довідка. Склад атестаційної комісії: голова атестаційної комісії – начальник відділу мистецтв та культурно-просвітницької роботи управління культури і туризму облдержадміністрації Н.М. Стройнова., секретар комісії – заввідділу культурно-дозвіллєвої діяльності та клубної роботи ООМЦКМ Е.М. Чайка, члени комісії: головний спеціаліст відділу мистецтв та культурно-просвітницької роботи управління культури і туризму облдержадміністрації А.А Гавриш., заступник директора ООМЦКМ Л.М. Мякіннікова, головний хормейстер Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю М.М. Когутич, доцент кафедри духових та естрадних інструментів Харківської державної академії культури, доктор мистецтвознавства В.М. Откидач. Також на звіті були присутні: – заступник голови Золочівської райдержадміністрації І.М. Тарасенко та начальник відділу культури і туризму Золочівської райдержадміністрації. О.П. Сопіна.

Сховати метелика