Харківські «квітки» заспівали на «Фольк-music» про те, як «зацвіла у лузі лоза» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Харківські «квітки» заспівали на «Фольк-music» про те, як «зацвіла у лузі лоза»

«Квітка» на «Фольк-music»

16 березня 2013 року народний вокальний ансамбль «Квітка» Дергачівського районного Будинку культури взяв участь у телевізійному проекті «Фольк-music» на каналі «Перший національний». На записі чергової програми проекту дівчата заспівали народну українську пісню «Зацвіла в лузі лоза». В ефірі їх виступ можна буде побачити в кінці квітня.

«Квітка» на «Фольк-music» «Фольк-music» - це один з популярніших телевізійних проектів каналу «Перший національний». У кожному випуску перед глядачами постають як професійні, так і аматорські колективи з різних куточків нашої країни. Учасники проекту нерідко представляють на розсуд аудиторії власні варіації відомих музичних творів, або й оригінальні пісні з домішками українського автентичного стилю.

Творча група телевізійного проекту «Фольк-music» та її ведуча Народна артистка України Оксана Пекун запросили для участі у проекті Народний вокальний ансамбль «Квітка» з Харківщини. Колективу запропонували обробити народну пісню «Зацвіла в лузі лоза».

«Пісня дуже складна, в ній всього чотири рядки, - прокоментувала керівник ансамблю «Квітка» Наталя Бондаренко. – Наш аранжувальник Володимир Откидач зробив пісню складною за структурою, поліфонічною з трьома ритмічними переходами від більш повільного традиційного виконання до швидкого естрадного».

«Квітка» на «Фольк-music» Переспівати народну пісню у своїй інтерпретації – це не легка справа, бо фольклорна пісня є дуже специфічною за мелодією та текстом. До ефіру ансамбль готувався дуже ретельно.

Виступ Народного Вокального ансамблю «Квітка» на Першому Національному каналі України дуже сподобався організаторам, всі творці програми були настільки в захваті від почутого та побаченого, що навіть захотіли відзняти сюжет про фольклорні колективи Дергачівського району і показати його перед виступом «Квітки» у ефірі.

Крім того, в кінці року організаторами «Фольк-music» запланований фінальній концерт, в програму якого ввійдуть кращі пісні учасників проекту 2013 року, відібрані компетентним журі. В минулому році народний вокальний ансамбль «Квітка» був запрошений до Києва на запис новорічного підсумкового концерту, а в цьому тим паче є привід чекати на почесне запрошення.

Сховати метелика