Відсвяткувати Івана Купала у Сковородинівці цього року вирішили квестом-містерією | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Відсвяткувати Івана Купала у Сковородинівці цього року вирішили квестом-містерією

141092Традиційне святкування «Івана Купала» у новому форматі відбудеться 5 липня 2014 року в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С.Сковороди (Золочівський район, Харківська область). Для відвідувачів готується квест-містерія з Іваном та Марічкою, Водяником та Вогневиком, русалоньками та іншими неодмінними героями купальської ночі. Гості стануть не тільки глядачами, а й учасниками дійства.

«Святкування Івана Купала стало для нас традиційним, ми проводимо його більше 10 років поспіль. В цьому році у зв'язку з Постановою Кабінету Міністрів від 1 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів на недопущенню втрат бюджету» скасовано фінансування регіонального фольклорного фестивалю «Сьогодні Купала, а завтра Івана», але ми вирішили не переривати традицію, і організувати його своїми силами, - розповіла директор музею Наталія Мицай. – В цьому році зміниться також формат заходу. Він відбудеться у формі квесту-містерії».

О 17.00 відбудеться відкриття свята виступами музичних колективів.

О 20.00 розпочнеться квест «Містерії Купала», де усі бажаючі будуть допомагати Івану знайти Марічку, а на їхньому шляху будуть траплятися різні перешкоди. Квест проходитиме на декількох майданчиках на території літературно-меморіального музею, названих відповідно до чотирьох стихій (води, вогню, землі і повітря), де учасників дійства будуть зустрічати виступами музичні гурти.

Деякі атрибути купальських подій, які щорічно відбуваються на території музею, залишаться незмінними. Зокрема, працюватиме майданчик народних майстрів, де проводитимуться майстер-класи з плетіння вінків, виготовлення ляльок-мотанок, розпису сковородинівських торб та ін. У програмі залишаються вивчення народних танців, народні ігри, катання на човнах і конях. І, безперечно, виступи фольклорних гуртів, святкова ілюмінація та стрибання через вогнища.

Усі відвідувачі свята можуть також завітати до Національного літературно-меморіального музею ім. Г.С.Сковороди, де з 11.00 до 20.00 будуть проходити екскурсії.

Завершення свята з розпаленням традиційного великого вогнища на березі річки планується на 22.00.

Доїхати до с. Сковородинівка можна з автостанції «Холодна гора» з 6-ї платформи, автобус №169 «Харків – Велика Рогозянка», зупинка – Сковородинівка. Ранковий рейс – о 7.45, вечірній – о 15.00. Зі Сковородинівки можна поїхати о 10.00 і 17.00, тож розглядайте варіант перебування на цілий день. Керівництво літературно-меморіального музею планує домовитися з перевізниками на введення додаткових рейсів (о 23.00 зі Сковординівки до Харкова) для відвідувачів свята «Івана Купала».

Колективи та майстри можуть зареєструватися для участі:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Телефони для довідок: 066-91-32-220 (Наталія Іванівна), 097-87-54-001 (Ірина Миколаївна), (05764) 94-140.

Сховати метелика