Харьковский областной организационно-методический центр культуры и искусства

logo

Основні культурно-мистецькі заходи КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва» на  2020 рік
 
Вічне слово Кобзаря
 
ІV Обласний фестиваль малих сценічних форм «Колібрі»
 
XІХ ВІДКРИТОГО ФЕСТИВАЛЮ ТРАДИЦІЙНОЇ НАРОДНОЇ КУЛЬТУРИ „КРОКОВЕЄ КОЛО” для дітей та молоді

New in the Virtual Gallery

Новая фотогалерея Центра

Upcoming Events

No events

Calendar of Events

February 2020
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваРусский языкEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Фото млинців вареників та пирогів, приготовлених учасниками фольклорних заходів Харківської області

E-mail Print
Article without translation

Чим хата багата, тим і гостям рада!
Фото млинців вареників та пирогів, приготовлених учасниками фольклорних заходів Харківської області

Хочемо поділитися з відвідувачами нашого розділу фотографіями чудових кулінарних фантазій учасників фольклорних заходів, що відбулися протягом останніх двох років на Слобожанщині: фольклорного свята „Масляна у Коропових Хуторах" (місце проведення - Зміївський район, 2010 р.) та Етнофестивалю „Печенізьке поле"(смт Печеніги, 2011 р.). На цих фестивалях, окрім концертних виступів, відбулися конкурси кулінарних виробів, традиційних для цього періоду. Райони-учасники свята „Масляна" отримали завдання заповнити форму великого млина (розміром приблизно 1 метр у діаметрі) варениками та млинцями, а під час проведення „Печенізького поля" подібні ж змагання проводилися з пирогами. Як і завжди, до виконання конкурсних завдань наші сільські культпрацівники підійшли з неймовірною винахідливістю. Погляньте, як чудово в „експонатах" переплелися традиційних підхід та сучасні фантазії.

Зверніть увагу на традиційне у виготовленні цих страв: весільні шишки, короваї, як і в давнину, прикрашені „квіточками", „кісками" з тіста та калиною; вареники розміром не менш ніж кулак та приготовлені „на пару", а не зварені у воді; пироги відповідного солідного розміру, щиплені по різному залежно від начиння. А поряд – сучасні теми: пиріжкові чебурашка та „ріг достатку"; яскраві барвники та ікра, використання сюжетних композицій. Дуже мило виглядають дворічанський млин-сонечко з гречаної каші та томатів, прикрашений апельсиновими губками та барвінківський „млин-козак" з цибулевими вусами.

Може, хто захоче повторити ці витівки на своїй кухні, бажаємо кулінарного натхнення!

ЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофотоЕтнофото

e-max.it: your social media marketing partner