Проект кіностудії «X-film» став переможцем міжнародного конкурсу інноваційних та інвестпроектів | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Division of Investment and Socio-cultural Development

A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Проект кіностудії «X-film» став переможцем міжнародного конкурсу інноваційних та інвестпроектів

alt7 вересня 2012 року в рамках IV Міжнародного економічного форуму «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ!», що проходив у Харкові, відбулося нагородження переможців міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

altДиплом переможця у номінації «Кращий інвестиційний проект кластера «Культура і туризм» отримав проект «Кіностудия «X-film», створений за ініціативою обласного центру культури та мистецтва.

20120907193746Як повідомила директор центру Тетяна Іщенко, якій було вручено диплом, цей проект передбачає залучення інвестицій для будівництва кіностудії на Харківщині.

«Насамперед, перемога у цьому престижному конкурсі і участь нашого обласного центру культури та мистецтва у презентації на IV Міжнародному економічному форумі «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ!» дає можливість привернути увагу потенційних інвесторів до цього проекту, - підкреслила Тетяна Іщенко. – У всьому цивілізованому світі вкладаються інвестиції у сферу культури та мистецтва, бо поки існує людство, його буде цікавити 9питання духовного та культурного розвитку, тому це інвестиції в майбутнє. До того ж, у багатьох країнах саме інвестиції в культурні проекти приносять достойні прибутки. Ми сподіваємось, що і наш проект дозволить не лише відродити вітчизняне кіномистецтво, а й стане мистецькою візитівкою Харкова».

Директор центру Тетяна Іщенко Згідно проекту, на Харківщині передбачається створити кіностудію, де можна буде знімати кінофільми та телесеріали.

«У Харкові є велика кількість дуже талановитих людей: режисерів, акторів, фахівців у сфері телебачення. У нас унікальні краєвиди – і міські пейзажі, і чудовий природній ландшафт, що підходять для проведення зйомок. І якщо до цього потенціалу додати сучасні технічні умови, то можна буде створювати якісне кіно у Харкові» , - підкреслила Тетяна Іщенко.

На реалізацію такого проекту потрібно $5 млн.

 

Сховати метелика