Кластер культури і туризму лідирує в розвитку кластерної моделі економіки Харківської області | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Division of Investment and Socio-cultural Development

A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Кластер культури і туризму лідирує в розвитку кластерної моделі економіки Харківської області

18 березня 2014 року в Департаменті культури і туризму ХОДА відбулося засідання робочої групи Кластера культури і туризму Харківської області, на якому обговорювалися перспективи розвитку сфери культури в регіоні за рахунок реалізації інвестиційних проектів.

На засіданні робочої групи були розглянуті питання, що стосуються внесення змін до Стратегії розвитку Кластера культури і туризму Харківської області, яка була прийнята у вересні 2012 року. Також йшлося про шляхи формування банку даних інвестиційних проектів у сфері культури і туризму.

До складу робочої групи входять керівники методичних центрів області, що працюють з організаціями культури і туризму, представники вищих навчальних закладів, що готують фахівців у цій сфері.

Директор Харківського регіонального центру інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка розповів про розвиток економічних кластерів у Харківській області та прогресивності проектного підходу в реалізації кластерних стратегій.

«Найбільш успішно кластери розвиваються саме за рахунок реалізації спільних інвестиційних проектів, - підкреслив Олександр Дудка. - Кластер культури і туризму на сьогоднішній день є лідером в процесі розвитку кластерної моделі економіки в Харківській області».

Як зазначив директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, діяльність Кластера покликана сприяти поліпшенню інвестиційного клімату та залученню грантів у сфері культури і туризму.

Учасники робочої групи піднімали питання активізації діяльності з підготовки кадрів у районах, створення концептуальних туристичних ресурсів, паспортизації об'єктів культури і туризму, якості підготовки екскурсоводів, які працюють з туристичними групами в Харкові і області. Підкреслювалося, що необхідно розробити чіткі механізми, які стимулювали б кластерну взаємодію.

Сховати метелика