На семінарі для начальників районних відділів культури обговорили участь у грантових конкурсах | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)

Division of Investment and Socio-cultural Development

A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

На семінарі для начальників районних відділів культури обговорили участь у грантових конкурсах

strategiya1Семінар для начальників (завідувачів) відділів (секторів) культури і туризму районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування відбувся 14 листопада 2014 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. На заході відбулося обговорення теми щодо заповнення паспортів закладів культури клубного типу, складання рейтингових показників діяльності районів та міст у сфері культури, а також про практику написання грантових проектів для українських та закордонних фондів.

Зараз Міністерство культури України почало розробляти стратегію розвитку культури нашої країни. Цей процес завершиться в кінці наступного 2015 року, а до цього часу робітникам культури пропонують ознайомлюватися з досвідом європейських колег і долучатися до запланованих публічних дискусій та круглих столів з цієї проблематики.

Одним з чи не найважливіших пунктів майбутньої стратегії є повний перехід на проектну діяльність, коли найкращі проекти у сфері культури буде на конкурсній основі відбирати експертна комісія та виділяти на них кошти з муніціпального бюджету. Такі зміни очікують на робітників культури в найближчі 10 років.

Тому в рамках семінару начальникам відділів культури надали інформацію щодо навчального тренінгу з написання грантів, який відбувся минулого тижня у Регіональному центрі міжнародних проектів і програм.

«На цьому тренінгу нам пояснили, що грантовий проект буде успішним, якщо стосуватиметься не окремо ремонту клубного закладу, а, наприклад, розвитку села, але в якості однієї зі складових цього розвитку може виступати і ремонт, - розповів учасник тренінгу заступник директора Обласного центру культури і мистецтва Олександр Кіпран. – Або можна запропонувати проект створення волонтерскої організації, і в його рамках побудувати спорткомплекс, дитячий майданчик або кімнату для розвитку дітей. В такому випадку інвестори зацікавлені в проекті, бо він має перспективу, і коли його термін закінчиться, волонтерські організації та майданчики продовжать функціонувати».

У майбутньому працівників культури з районів Харківської області більш докладно будуть ознайомлювати з практикою написання заявок на грантові конкурси, щоб поступово адаптувати діяльність культурних закладів з новими законодавчими та соціально-політичними умовами.

Сховати метелика