Зустріч з провідними генеалогами | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Зустріч з провідними генеалогами

 DSC 0005

22 березня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва в рамках історико-культурного проекту «РОДОВІД» та генеалогічної виставки «ДЕРЕВО РОДУ» пройшов цілий комплекс заходів, присвячених розвитку та популяризації генеалогії та геральдики.

Перший захід розпочав відомий український генеалог з м. Біла Церква, геральдист, кандидат історичних наук Євген Чернецький, який провів семінар «Генеалогія та геральдика шляхетних родів». З його виступу присутні дізнались про усі тонкощі процесу виникнення та розвитку прізвищ та родинних гербів польської шляхти в Російській імперії, про те, як і чому родичі могли мати різні герби, від чого залежали певні зображення на гербах та печатках, про шлях надання дворянських титулів представникам польської шляхти.

Провідний дослідник генеалогії балтійських німців, кандидат історичних наук Михайло Катін-Ярцев в своїй авторській лекції «Лицарі Харківської губернії» розповів про відомі німецькі роди, які мешкали в Харкові, серед них барони Розени і фон Раден, фон дер Лауніци, Арнольді, Майтенфель, Фрейтаги, фон Ціглери та ін. Генеалогія більшості німецьких дворянських родів, які проживали в Харківській губернії, пов'язана з першими хрестовими походами, а значить вони ведуть свій відлік з кінця XI століття. Їх біографії повні героїчних подвигів та благородних вчинків і всі присутні мали змогу на лекції ознайомитись із маловідомими фактами відомих сімей.

Справжнім святом для поціновувачів історії стала зустріч із провідними генеалогами України: відомим дослідником проблем генеалогії із м. Вінниця Віктором Долецьким та істориком-архівістом з м. Полтава, генеалогом Володимиром Коротенком.

Після виступів дослідників аудиторія жваво обговорювала теми доповідей, а зацікавлені відвідувачі мали змогу поставити питання доповідачам.

Нагадуємо, що в рамках проекту «РОДОВІД» та генеалогічної виставки «Дерево роду» проведено цілий ряд лекцій та семінарів, присвячених темам генеалогії.

На цьому тижні запрошуємо всіх бажаючих:

23.03 о 12.00 год. на презентацію концепції створення пішохідної туристичної зони в центральній частині Харкова;

24.03 о 16.00 год. на презентацію оновленого сайту «Откуда родом»;

24.03 о 17.00 год. на презентацію оновлених генеалогічних видань;

25.03 о 12.00 год. на зустріч із представниками Фонду підтримки інформаційних проектів «Алгоніка»

25.03 о 14.00 год. на презентацію родоводу Рєпіних.

26.03 о 14.00 год. на інтерактивну лекцію за участю провідних художників України «Десята муза Харкова».

Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати генеалогічну виставку «ДЕРЕВО РОДУ» та історико-культурні заходи в рамках цієї виставки!

Сховати метелика