Народна мудрість у творчості Сковороди сягала навіть здорового харчування і профілактики захворювань | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з методичної роботи

A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Народна мудрість у творчості Сковороди сягала навіть здорового харчування і профілактики захворювань

Григорій Сковорода (філософ 18-го ст.). Холст, масло. А. Гончар. Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури. 1997 р.27 липня 2012 року у центрі культури та мистецтва відбудуться 16-ті Сковординівські читання „Народна мудрість у творчості Г.С. Сковороди". У програмі виступи науковців, літературознавців, мистецтвознавців, культурологів, істориків, представників громадських та національно-культурних організацій.

В ході нинішніх „Сковородинівських читань" планується обговорити тему ролі Г.С. Сковороди у світовому вільнодумстві, привідкрити нові аспекти творчості славетного письменника, поета, філософа, згадати його життєві стежки.

В межах цього заходу відбудеться читання віршів, виставка книг про творчість Сковороди, демонстрація музичних посвят філософу, показ фрагменту телевізійного фільму „Думки Г. Сковороди".

Цікавою родзинкою 16-х „Сковородинівських читань" стане виставка вишивок „Ой, ти пташка жовтобока" за творами Сковороди, яку підготувала народна майстриня Тетяна Костова. До речі, вона як краєзнавець підготувала цікаве дослідження щодо здорового харчування, профілактики та лікування захворювань, а також екологічних проблем. Виявляється, що ці питання не обходив своєю увагою і Григорій Сковорода. Міркування з цього приводу трапляються у багатьох його творах, як поетичних, так і у прозі, а також лікарські здібності Сковороди описуються у спогадах про нього.

Початок "Сковородинівських читань" 27 липня 2012 року о 15.00. Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

Сховати метелика