Хореографічні колективи «SMILE» та «Baby-Boom» підтвердили почесне звання «зразковий» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Українська моваEnglish (UK)

Відділ з методичної роботи

A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Хореографічні колективи «SMILE» та «Baby-Boom» підтвердили почесне звання «зразковий»

Смайл14 грудня 2012 року в Мерефянському будинку культури «Овочівник» Харківського району хореографічні колективи «SMILE» та «Baby-Boom» (художній керівник і постановник  І.В.Сердюк) підтвердили своє почесне звання «зразковий».

Звітній концерт був присвячений 25-річчю творчої діяльності колективів «SMILE» та «Baby-Boom» і пройшов в урочисто піднесеному  настрої.

Програму відкрив український танок. Далі у програмі були представлені як сучасні номери, так і народно-сценічні: «Український», «Рок-н-рол», «Контемпоррарі» , «Козачата», «Чумачечая весна», «Гусарський вальс»,  «Жити ради любові». Загальна тривалість концерту – півтори години.

Добре продумано музичне оформлення усіх номерів, пошиті нові і красиві костюми. Усі номери відповідають віковій категорії та лексиці хореографії.

Учасники колективів показали гарні артистичні здібності, високу виконавську культуру. Багато рухів базуються на елементах джазового танцю, модерну, класичного танцю та демікласиці. Керівник працює в різних напрямках хореографії. Діти гарно володіють предметами при виконанні номерів (бутафорські гітари, реквізит, декорації).

Baby-boomСценічні костюми відповідають танцювальним номерам та зроблені на високому професійному рівні.

Усі виконавці мають гарну підготовку, хореографічну майстерність виконання та неповторний стиль.

Члени комісії відзначили, що проведена велика робота, створені чудові номери. Але були і зауваження. Наприклад, „підтримки” у дуетних танцях не відповідають віковій категорії, дуже складні для цього віку.

Не зважаючи на ці зауваження, атестаційна комісія визнала, що колективи працюють стабільно, мають цікавий різноманітний репертуар, відповідні костюми і музичне оформлення. Колективи постійно беруть участь у заходах району і області, що відповідає вимогам Положення про «народний» («зразковий») колектив.

Комісія вирішила порушити клопотання перед колегією Департаменту культури і туризму щодо  підтвердження колективам «SMILE» та «Baby-Boom»  почесного звання „зразковий”.

Довідка.   До складу атестаційної комісії ввійшли: Плотник Наталія Анатоліївна (головний спеціаліст відділу культури, мистецтв та навчальних закладів Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації); Ковалівська Олена Іванівна (завідувач відділу народної хореографії Харківського училища культури, художній керівник ансамблю народного танцю «Закаблуки», «Відмінник освіти України»); Кощавець Ірина Миколаївна (Заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордену княгині Ольги, доцент кафедри музично-інструментальної  підготовки вчителів Харківської гуманітарної педагогічної академії, керівник «зразкового» ансамблю народного танцю «Джерельце»); Чайка Ельвіра Миколаївна (завідувач  відділу культурно-просвітницької роботи та організації дозвілля обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв), а також Попов Дмитро Олегович (провідний методист з хореографії обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв).

 

Сховати метелика