У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбувся концерт Лариси Французової та Олени Голентовської | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбувся концерт Лариси Французової та Олени Голентовської

Article without translation

1 00211 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» поетеса Лариса Французова і композитор Олена Голентовська подарували харків'янам дивовижний вечір проникливих віршів і музики.

Особливо яскраво лірика Лариси Французової звучала на тлі ультрасучасних картин чеського художника-абстракціоніста Дана Трантіни, що виставлені зараз в галереї. Якщо сучасний живопис говорить мовою деструкції і звертається до підсвідомості образами та асоціаціями, то поезія звертається безпосередньо до душі. Якщо живопис – це застигла поезія, то у віршах Лариси Французової живопис оживає у барвистих образах. Слова в її творах переливаються барвами й наповнені відтінками смислів та півтонами підтекстів. Особливо різноманітна палітра, коли поетеса пише про свій рідний Коктебель. У її віршах немов зібрані картини безлічі художників, що створювали свої роботи в цьому прекрасному куточку Криму.

Вона пише з любов'ю, тому вірші Лариси Французової не тільки дають відчути красу життя, а й надихають інших людей на творчість. У їх числі і харківська співачка і композитор Олена Голентовська, яка написала безліч прекрасних романсів на ці поетичні рядки.

Це той випадок, коли творчість поета настільки резонує з поетикою композитора, що народжуються гармонійні твори, які мають силу перетворення світу навколо.

На перший погляд може здатися, що пісні цих талановитих авторів написані для жінок і про жінок, але лише якщо глибоко замислитися, стає зрозумілим, що це відображення духовно прекрасних світів. Внутрішня краса людини не має статі, віку, освіти. Прекрасне завжди знайде шлях до серця людини.

На вечорі звучали пісні на вірші не тільки Лариси Французової, а й інших чудових поетес – харків'янок Ірини Євси та Емілії Пісочиної.

Сховати метелика