Зінік Ірина | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Зінік Ірина

Article without translation

Irina ZinikІрина Зінік народилася 25 січня 1972 у м. Красний Луч, Луганської області.

«Я любила малювати з дитинства, але ніколи не думала пов'язати своє життя з творчістю. Створювати картини гарячим воском почала в 2002 році, а пізніше дізналася, що це називається енкаустика і старо як світ. За останні 4 роки це стало моїм основним заняттям.


Енкаустика - дивовижна техніка малювання. Вона полонить і заворожує. Доторкнувшись до неї одного разу, я назавжди полюбила ці чудові візерунки, які з'являються завдяки розплавленому кольоровому воску».

За допомогою гарячого воску писалися ікони і стародавні полотна. Ця техніка відома протягом багатьох століть, але тільки зараз вона набула простоту і доступність завдяки сучасним інструментам і матеріалам.


В даний час Ірина Зінік проводить майстер-класи з енкаустики дітям і дорослим, мріє, щоб світ став яскравішим завдяки творчості.


Сьогодні її роботи знаходяться в приватних колекціях України, Росії, США, Франції та виставлені в галереях Сєвєродонецька та Львова. До 2013 року відбулося 5 персональних виставок художниці в різних містах України.


Ірина Зінік нагороджена кількома грамотами, дипломами, подяками за вагомий внесок у відродження Української культури, розвиток народної творчості, високу художню майстерність.

1 0151 0191 0271 0311 0431 006

 

Сховати метелика