Виставка скульптури Катіба Мамедова «Весняне натхнення», 26 березня - 11 квітня 2015 рок | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Виставка скульптури Катіба Мамедова «Весняне натхнення», 26 березня - 11 квітня 2015 рок

Article without translation

afishaMavedovЗ 26 березня по 11 квітня 2015 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва експонуватиметься персональна виставка скульптури Катіба Мамедова «Весняне натхнення». Вишуканість форми та глибина змісту творів майстра покликані підкреслити важливість миру та гармонії у світі на передодні Великодня.

Урочисте відкриття виставки 26 березня о 17.00.

Творчість Катіба Мамедова базується на багатовікових основах мистецтва для якого час – це безупинний шлях нових етапів актуалізації. Тонке переплетення етнічних традицій, унікального особистого світовідчуття та міцної реалістичної школи сформувало характерну для автора образність, його власний метод розмови через пластику.

Реалістичні форми межують з виразними трансформуючимися сюрреалістичними фігурами, що підкреслює постійну мінливість світу та глядацького сприйняття. Незмінним лишається те, що творчість Катіба Мамедова це погляд художника у вічність, намагання передати у формі та художніх символах динаміку буття. Скульптор часто звертається до образу вічної жіночності в якій сконцентрована гармонія світопорядку.

Катіб Мамедов робить свій вклад у духовне відродження України, яка стала для нього другою Батьківщиною. Твори, що увійшли до експозиції відсилають глядача до точки перетинання історії та досвіду світових традицій з сучасною українською культурою.

Довідка: Катіб Мамедов народився у мальовничому куточку Азербайджану поблизу м. Гянджа. Закінчив Харківський художньо - промисловий інститут, факультет скульптури. З 1993 - викладач Харківського художньо - промислового інституту кафедри скульптури (нині Харківська державна академія дизайну та мистецтв). Член Спілки художників України з 1997 р. Автор численних пам'яток, скульптурних композицій, більшість з яких знаходиться у м. Харкові та області. У 2008 році присвоєно почесне звання «Заслужений художник України».

Віртуальна галерея

текст про відкриття виставки 

Сховати метелика