Виставка плаката і ліногравюри Микити Шилімова "Урок історії" | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка плаката і ліногравюри Микити Шилімова "Урок історії"

 2222З 24 березня до 9 квітня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва експонуватиметься виставка плаката та ліногравюри Микити Шилімова "Урок історії"

23-річний студент 5 курсу факультету графічного дизайну Харківської державної академії дизайну та мистецтв Микита Шилімов показує патріотичні плакати та ліногравюри на тему незалежності України, сили духу українського народу, який не допустить посягань на рідну землю.

"Урок історії" - це вже не дебютна виставка Микити. Дебют відбувся на батьківщині автора в лютому цього року в Черкасах. Микита Шилімов створив виставку, бо не хоче, аби його патріотизм вимірювався у словах. Історії, говорить митець, властиво повторюватися. Тому його роботи – це пам’ятка про те, чого не можна знову допустити.

Головна концепція автора виставки виражена таким чином: «Вже пройшло два роки з початку Майдану, більше року окупації Криму та Війні на Сході України. Всі ці події, самопожертва і хоробрість нашого народу та героїзм українських воїнів вже увійшли в історію України. Але нажаль Україна уже мала подібний урок болю в минулому. Урок «Братовбивчої війни» з легкої подачі нашого східного сусіда. Ми не можемо змінити минуле, але ми можемо змінити майбутнє. Вивчити цей урок і не допустити його повторення в майбутніх поколіннях. Влада поміняється, можливо, на краще, але немає гарантій, що знову прийде тиран і знову все повториться".

Урочисте відкриття виставки – 24 березня 2016 року о 17.00.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

30 березня о 17:00 – Науково - популярна лекція з циклу «Невідома Україна». Тема: «Космічні таємниці курганів по дослідженню к. н. Ю. Шилова». Лектор –історик Андрій Козка.

1 квітня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Уявити чоловіче в мистецтві». Лектор - мистецтвознавець Коваль О.В.

6 квітня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій  «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Українська скульптура ХХ ст. Частина 1: Стильовий діапазон». Лектор – мистецтвознавець Пухарев Вікентій.

7 квітня  о 17:00 – творча зустріч з автором персональної виставки плаката та ліногравюри "Урок історії" Микитою Шилімовим.

Вхід вільний!

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Час роботи: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.  Тел./Факс: (057) 717-10-40

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

 

Сховати метелика