Персональна виставка графіки Ігоря Чеботова «Графічний живопис». | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Персональна виставка графіки Ігоря Чеботова «Графічний живопис».

  З 14 квітня до 7 травня 2016 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва експонуватиметься персональна виставка графіки Ігоря Чеботова «Графічний живопис».

До уваги глядачів будуть представлені 50 графічних робіт харківського графіка Ігоря Чеботова, зроблених у 2015 – 2016 роках. Автор працює в різних техніках і жанрах, але в галереї експонуватиметься міський пейзаж харківських, українських, псковських, італійських, англійських вуличок. А також незвичайні абстрактні композиції, з несподіваною позицією авторського погляду, які передають експресію міського життя.

Мальовничість графічних робіт Ігоря, сама провокує назву експозиції. Легкість ліній і колірних рішень залучає глядача до надзвичайно захоплюючої гри графіки та живопису.

Довідка: Ігор Павлович Чеботов народився і виріс в Луганську, там же отримав початкову і середню художню освіту в Луганському державному художньому училищі, відділення живопису. Згодом переїхав до міста Харкова. Закінчив Харківський художньо-промисловий інститут, факультет інтер'єр та обладнання, з 1992 року викладає на кафедрі академічного малюнка. Член Національної спілки художників України з 2000 року. Постійний учасник творчих виставок (быльше 40). Сфера художніх інтересів І. Чеботова досить широка - це і олійний живопис, і акварель, і пастель, і друкована графіка, а також розписи та вітражі. Твори Чеботова Ігоря знаходяться в багатьох приватних колекціях України, Росії, Чехії, Канади, Японії та ін.

Урочисте відкриття виставки – 20 квітня 2016 року о 17.00.

Під час роботи виставки відбудеться низка культурологічних заходів:

22 квітня о 17:00 – В рамках року англійської мови в Україні майстер-клас, організований сумісно з Британською Лінгвістичною академією, «Ораторське мистецтво з Беном Аленом». Захід відбудеться на англійській мові в присутності перекладача.

Вхід за попереднім записом.

27 квітня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій  «Простір і час українського мистецтва (XIX - ХХ ст.)». Тема: «Українська скульптура ХХ ст. Частина 2: Монументальний проект». Лектор – мистецтвознавець Пухарев Вікентій. Вхід вільний.

28 квітня о 17:00 – Лекція на тему: "Поезія як засіб розуміння живопису". Лектор Сергій Іванович Ткаченко – Кандидат філолоґічних наук, науковець, поет, перекладач. Вже багато років живе і працює у Нью-Йорку. Вхід вільний.

29 квітня о 17:00 - Лекція з мистецтвознавства з циклу лекцій «Предмет в мистецтві, взаємодія знаків», тема: «Сучасний український бук-арт». Лектор - мистецтвознавець Коваль О.В. Вхід вільний.

5 травня  о 17:00 – Творча зустріч з автором   персональної виставки графіки «Графічний живопис» Чеботовим Ігорем. Вхід вільний.

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Час роботи: ВТ-СБ, 11.00-19.00, без перерви.  Тел./Факс: (057) 717-10-40; 705-15-50.

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Сховати метелика