Виставка Святослава Романчака «Art-Fusion» - 31 cічня - 16 лютого 2013 року | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка Святослава Романчака «Art-Fusion» - 31 cічня - 16 лютого 2013 року

Art_Fusion

Молодий харківський художник Святослав Романчак не прагне скинути все традиційне «з пароплава сучасності», а навпаки, намагається об'єднати в своїх роботах досвід і новаторство. Це прагнення відображено в його новій виставці «Art-Fusion», яка відкрилася 31 січня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва. У самій назві виставки зашифрована особливість робіт художника: об'єднання різних технік і стилів мистецтва.

Молоде образотворче українське мистецтво знаходиться в постійному процесі самоідентифікації, пошуку того, що ніхто ще не сказав, при цьому намагаючись представити абсолютно нове щось (іноді, по суті, банальне ніщо). Найчастіше це «нове» будується зі шматків «старого», нібито даючи йому нове життя. Тільки от ніхто не питає: а чи потрібна йому це нове життя? Але такий процес абсолютно природний, і з первісного котла нерідко народжується щось розумне і вічне.

1 102

Стилістика молодого художника Святослава Романчак - це відносини крайнощів, які дають нам свободу і радість. Його картини насичені хвилюючим смаком розкутості і бажанням прикрасити сірі будні в яскравий колір. Колористика його робіт - це вибух кольору, але не галасливий кітч. Соковиті кольори - не тиск зовнішньої красивості, а відображення внутрішнього світу художника. Роботи Святослава Романчак - це бачення художника ХХІ століття. Це погляд молодої, сучасної людини, мешканця мегаполісу на культуру, оточуючих його людей, спосіб життя в сьогоднішньому світі. Яскраві фарби у всьому: одязі, рекламі, кінематографі, дизайні, - стали середовищем нашого існування. У картинах Святослава об'єднані в колаж пейзажі, написані в традиційному стилі, і яскравий орнаментально-площинної фон, схожий на вишукані англійські шпалери. Так простий орнамент стає однією з головних дійових осіб твору.

Святослав досліджує образотворчі можливості різних текстур і фактур, доповнюючи ними свої картини, але при цьому уникаючи надмірностей.

1 047

У «портретної» серії художника - великі графічні форми, змальовані широкою лінією. Цікавий портрет Петра Мамонова, лідера московського андеграунду 80-х, а нині православного відлюдника. У картині художнику вдалося представити всю неоднозначність і провокативність цієї особистості, але практично мінімалістичними методами: тонкими нюансами переходу кольору, виразу очей і фактури картини.

Без експерименту немає відкриття. І Святослав із захватом експериментує і шукає своє слово для глядачів. Поки він говорить відкрито, серед його робіт дихається легко, без набридливої вже чорнухи, але з гострим, хоча і добрим гумором.

Навіть на відкритті експозиції гостей автор зустрічав зі стаканчиком молока як символом новонародженого, чистого і щирого молодого мистецтва. Молоком пригощали і всіх відвідувачів галереї. Невимушену атмосферу допомагали створювати музиканти з KHARKOV BEATBOX CLUB, вони представили акустичну, «натуральну» електронну музику, чим вразили постійних гостей галереї.

Відео про виставку тут

Сховати метелика