Виставка енкаустики Ірини Зінік «Медова ілюзія», 18 липня-3 серпня 2013 року | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Виставка енкаустики Ірини Зінік «Медова ілюзія», 18 липня-3 серпня 2013 року

Article without translation

afisha irina zinikЗ 18 липня по 3 серпня 2013 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться персональна виставка Ірини Зінік «Медова ілюзія». Роботи виконані в стародавній техніці енкаустика, яка нещодавно знову знайшла популярність.

Характерною особливістю творів Ірини Зінік є кольорова гама, яка використовується художницею. Вона або занурює глядача в тонкий світ напівтонів, складних відтінків і ніжних переходів, або створює феєрію фарб і яскравих контрастів. Картини Ірини Зінік – це роботи-образи, співавтором яких виступає глядач, доповнюючи задум твору все новими переживаннями, інтерпретаціями і смислами.

Працюючі в цій техніці художники відзначають терапевтичний ефект енкаустичних робіт, який здійснюється на них та на глядачів. «Медовий живопис» – це вітаміни для творчості і настрою.

Довідка: Енкаустика – техніка образотворчого мистецтва з використанням фарб, в яких сполучною сполукою є віск. «Восковий живопис» бере початок у Давньому Єгипті близько 5 000 років тому. Розквіт цієї техніки образотворчого мистецтва припадає на V-Ш століття до н.е. в Стародавньому Римі, Древній Греції, а також Візантії. До ХII століття її сліди зникли. Вивчення таємниць енкаустики присвятили свої дослідження Леонардо да Вінчі, Ернст Бергер, Ганс Шмідт, Фон Кайлюс, Василь Хвостенко. Останній в 1935 році розкрив її таємницю, але за це відкриття художник поплатився життям. У процесі досліджень він отруївся парами ртуті. Справа його життя продовжило не одне покоління талановитих учнів, завдяки роботі яких світ знову дізнався про особливості енкаустики.

Відкриття виставки – 18 липень 2013 року в 17.00.

Вхід вільний.

________________________________________________________________

Адреса: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)

Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви.

Тел. / Факс: (057) 717-10-40

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Сховати метелика