ТРАДИЦІЙНА СТРАВА «ЮШКА У ТРИ РИБИ» Балаклійського району Харківської області | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

ТРАДИЦІЙНА СТРАВА «ЮШКА У ТРИ РИБИ» Балаклійського району Харківської області

Article without translation

 

Оригінальний рецепт юшки відомий на Балаклійщині з давніх часів. Край славиться великою кількістю водоймищ, річок, головна з яких – Сіверський Донець – утворює дивовижне мереживо серед лісних та лугових краєвидів. Рибалка – улюблена розвага і сучасних мешканців, і гостей-туристів. Та й самі назви «Балаклія», «Балаклійка» походять з тюркської «рибна ріка». Страви з виловленої річкової риби (смаженої, соленої, вареної, копченої) є основою як повсякденної, так і святкової місцевої кухні.

Юшка вариться у казані на відкритому вогні. Основа юшки – навар з дрібної риби, яка далі видаляється з казана. Разом із звичними інгредієнтами (картоплею, морквою, цибулею, пшоном, зеленню, сіллю та перцем) відварюються крупніші рибини та порційні шматки великої «делікатесної» риби. Наприкінці приготування юшка «запікається» у популярний рибацький спосіб – поліно з вогнища на декілька секунд устромляється в страву.

 

                                                                                                 

 

 

 Юшка у казанку

1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

 

 

 

 

 

 

 З чого готується юшка

2 copy copy

 

 

 

 

 

 

 Середній етап приготування юшки

3

 

 

 

 

 

 

 «Запікання» юшки поліном

 4 copy

 

 

 

 

 

Готова страва

5

Сховати метелика