Коротенко Людмила — писанкарство | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Коротенко Людмила — писанкарство

 copy

Коротенко Людмила Евгеніївна 1974 р.н.,  мешкає у м. Золочів, Харківська обл. Закінчила ХНПУ ім. Г. Сковороди, художньо - графічний факультет.

Практикує писанкарство. Керівник  гуртків "Писанкарство", "Цифрова фотографія" у Золочівському  будинку дитячої та юнацької творчості.

Приймала участь у районних та обласних виставках "Великодня писанка", Персональні «Різдвяна писанка»,  Всеукраїнський фестиваль писанок у  2016, 2017.  Представляла свої роботи на персональній виставці у Харкові.

До занять писанкарством ії долучила керівник гуртка писанкарства Лисянська Алла Василівна та Овчаренко Алла Павлівна (1939-2013), що була  викладачем образотворчого мистецтва. Алла Овчаренко об’єднала навколо себе харків’ян різного віку і професій у Харківському міському клубі писанкарства при культурному центрі «Слобожанщина» в 1993 році.

Розписуючи свої писанки Лариса Коротенко черпає натхнення та допомогу через творчі роботи майстрів писанкарства Оксани Білоус, Зої Сташук, Ірини Михалевич So Jeo, Sue Copenhaver.

За думкою майстрині писанка, як витвір народного традиційного українського мистецтва, повинна бути збережена для прийдешніх поколінь. Тому за творче  кредо Лариси Коротенко обрала собі такі слова: «Доки матиму можливість поширювати інформацію про писанки, навчатиму писанкарству!»

Своїм учням та людям, які захопились писанкарством вона говорить, що кожна писанка – це власний шедевр. Як що відчуваєш у собі бажання писати, то треба брати в руки писачок, яєчко і ВПЕРЕД!

Усім своїм учням, колегам по творчому захопленню та людям, що дивляться на її витвори,  майстриня бажає збагачуватись духовно, усіма силам долучатись  до прекрасного, бо прекрасне - це і є життя!

 

https://www.facebook.com/korolussi

 

https://www.instagram.com/l_korotenko/?hl=ru

 

https://www.facebook.com/pisankari/?eid=ARDfKnXWNcwfeSpEdvrVJ59ypOr6HYZgHzz5FoNbZGQGXLDmQIxkPY565nOGvy7rhVoBZalTy54CyWmL

 

https://www.instagram.com/pysankarstvo/?hl=ru

 

 copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Сховати метелика