Муха Ольга — гончарство, ліплення з кераміки, живопис | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Муха Ольга — гончарство, ліплення з кераміки, живопис

 250121 10

Муха Ольга практикує гончарство, ліплення з кераміки та живопис.
Ольга Валеріївна 1981 р.н., мешкає у смт. Кегичівка Харківської області. На разі працює у КПСМЗ «Слобожанська дитяча музична школа» викладачем художнього класу.

Перша освіта – економіст. З часом, зрозумівши своє покликання, закінчила Миргородський художньо-промисловий коледж ім. М. В. Гоголя. За фахом – художник-кераміст. У 2020 р. закінчила Харківський національний педагогічний університеті ім. Г.С. Сковороди, художньо-графічний факультет. Других фах – викладач образотворчого мистецтва.
Ольга Муха – це яскравий приклад сучасної молодої людини, що йде за своїм усвідомленим талантом та покликанням. Головним вчителем вважає викладачку Миргородського художньо-промислового коледжу Одай Віолетту Миколаївну. Саме вона зацікавила Ольгу роботою з глиною.
Роботи Ольги Мухи знаходяться у приватних колекціях поціновувачив в Україні, Германії, Ізраїлі, США. Вона представляла витвори свого мистецтва на виставках Харкова, Києва, Миргорода, Чернівців. В КЗ «ООМЦКМ» у 2020 р. відбулась персональна виставка автора «Пробудження».
Ольга Муха – самобутньо творча особистість. Пропускаючи через свою інтуїтивну творчу лабораторію враження від занурення у традиційні українські образи та сюжети, сучасну різноманітну творчість, події буденного життя та природу, вона створює свої власні, ні на кого не схожі, кераміку та живопис.
Авторські керамічні чайні сервізи, посуд, тарелі, вази, декоративні горщики для квітів, сюжетні скульптури малих декоративних форм прикрасять та створять чудову атмосферу у будь якому помешканні. У Ольги Мухи є власна піч для виготовлення кераміки. Для оздоблення робіт майстриня використовує багату палітру кольорової глазурі. Картини свої пише маслом. Сюжети картин суто авторські. Це – сни, фантазії, спогади, що переосмислені та закарбовані фарбами на полотнах. Улюблена героїня Ольги Мухи – дівчинка, що мандрує по фантазійним світам художниці.
Ольга Муха мріє, щоб люди в Україні не забували коріння свого родового «Дерева життя», традиції та досягнення. Намагались творити свої життя по таланту.
Майстриня має власне творче кредо. Сама собі вона його проголошує майже кожного дня: «В досягненні досконалості немає меж! Творчість – це таємниця, що надає сенс будь якому життю».
Усім, хто відчує поклик власного серця до творчості, Ольга Муха радить не зупинятись перед труднощами, поразками, відмовами та пересудами. Вперто й послідовно прокладати свій життєвий шлях з вірою у власне покликання. Тільки так можна створити власне щасливе й цікаве творче життя на радість собі й людям.

 

250121 1

 

250121 2

250121 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

250121 6

250121 8

250121 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

250121 7

250121 3250121 4

Сховати метелика