Науково-рекреаційний комплекс на базі Верхньосалтівського історико-археологічного заповідника | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Науково-рекреаційний комплекс на базі Верхньосалтівського історико-археологічного заповідника

Article without translation

Ініціатор проекту: Історико-археологічний музей-заповідник «Верхній Салтів»

Адреса: с.Верхній Салтів, Вовчанський р-н, Харківська область, Україна

Мета проекту: створення на базі Верхньосалтівського історико-археологічного заповідника науково-рекреаційного комплексу, до складу якого повинні увійти науково-просвітницькі об'єкти, а також об'єкти рекреаційного характеру, які дозволять забезпечити комфортне перебування туристів у літній і зимовий сезони.

Короткий опис проекту: До складу комплексу передбачається включити: 1) археологічний музей; 2) базу археологічної експедиції та практики ХНУ імені В. Н. Каразіна та Харківського історичного музею; 3) археологічні об'єкти та їх реконструкції (з перспективою створення скансену); 4) кафе; 5) Мініготель (спочатку на основі існуючих баз відпочинку); 6) спортивні майданчики; 7) обладнані зони відпочинку; 8) автостоянку; 9) сувенірну лавку.
Напрямки діяльності комплексу:
 культурно-просвітницьке

 організація та проведення екскурсій в археологічному музеї Верхнього Салтова, можливість для туристів під час проведення археологічних польових досліджень брати безпосередню участь у розкопках на території всесвітньо відомого археологічного пам'ятника.

 туристсько-рекреаційне

 організація «зеленого туризму» із залученням місцевих ресурсів, включення Верхньосалтівського заповідника в маршрути кінних, велосипедних, піших та водних прогулянок, розвиток археологічного туризму, як нового виду відпочинку на території України, створення умов для проведення етнофестивалів та заходів клубів історичних реконструкцій.

 наукове

 проведення широкомасштабних археологічних досліджень, створення умов для роботи з колекціями музею фахівцям різних регіонів і країн, проведення на базі музею конференцій та семінарів.

Сховати метелика