Матеріали циклу воркшопів в рамках Програми Східного партнерства «Культура» (2013 р.) | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Матеріали циклу воркшопів в рамках Програми Східного партнерства «Культура» (2013 р.)

Article without translation

У 2013 році в рамках Програми Східного партнерства «Культура» відбувся цикл воркшопів (семінарів) з обміну досвідом у сфері культурної політики між представниками культурної сфери країн Східного партнерства та Європейського Союзу. Протягом року Регіональне бюро моніторингу та інституційного розвитку Програми Східного партнерства „Культура" організувало і провело три воркшопи: „Створюючи завтра вже сьогодні – мислити і діяти стратегічно» (Молдова, м. Кишинів, 17-20 квітня 2013 р.); «Системний підхід – зясовуємо та формулюємо цілі» (Грузія, м. Горі, 19-21 квітня 2013 р.); «На шляху до досягнення цілей – створюємо умови» (Україна, м.Алушта, 29 жовтня – 2 листопада 2013 р.).

Учасниками воркшопу  стали 42 представника країн Східного партнерства (України, Білорусії, Молдови, Грузії, Арменії та Азербайджану) – співробітники різних сфер культурної галузі, які працюють як у державному секторі, так і в приватних структурах та громадських організаціях. Робота воркшопів традиційно будувалася головним чином на виконанні практичних завдань, роботі в групах, колективному обміні думками, інтерактивних вправах та практиці мозкового штурму в малих групах. Подібні інструменти давали змогу ближче познайомитися з усіма учасниками семінару і мати можливість у майбутньому створювати спільні проекти, краще зрозуміти умови, в яких розвивається культура у різних країнах Східного партнерства, і, головне – отримати практичний досвід з освоєння інструментів «польового»  аналізу, підвищення навиків стратегічного аналізу та консультування, презентації проектів, вдосконалення стратегічних документів, покращення вмінь щодо інтеграції лобіювання у повсякденну діяльність та ін.

Про авторів

Лучано Глоoр, Дослідження Бюро моніторингу та інституційного розвитку ( RMCBU ) та оцінка культурних політик країн - учасниць програми Східного партнерства : головні результати та висновки

Лідія Варбанова, Стратегічне управління в сфері культури

Лідія Варбанова, Стратегії у сфері культур : розуміння взаємозв'язку між сферою культури і зовнішнім середовищем

Лідія Варбанова, Загальний огляд аналізу і показників для оцінки культурної політики та стратегій

Лідія Варбанова, Потенціал мистецтва, культури і творчості в перетворенні міського простору (спільний проект, що здійснюється за підтримки Громадського фонду «Мусагет»: 2010 & 2011рр.)

Ненсі Даксбері, Розуміння зв'язку між культурною сферою і зовнішніми чинниками (соціальні/економічні та ін. контексти культури)

Ненсі Даксбері, Планування у сфері культури на регіональному та локальному рівнях і створення карти ресурсів (канадський досвід)

В'ячеслав Рябчинский (Центр культурних політик, м. Кишинів), Підвищення потенціалу розвитку Молдови шляхом зміцнення сектора культури, приділяючи особливу увагу будинкам культури

Ольга Коцка (Центр культурного менеджменту, м. Львів), Планування у сфері культури на регіональному та локальному рівнях і створення карти ресурсів (український досвід)

Культурна карта Луганщини

 

Сховати метелика