ПОЛОЖЕННЯ Про Всеукраїнський фестиваль сучасної української естрадної пісні «ПІСЕННИЙ ВЕРНІСАЖ» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

ПОЛОЖЕННЯ Про Всеукраїнський фестиваль сучасної української естрадної пісні «ПІСЕННИЙ ВЕРНІСАЖ»

Article without translation

Всеукраїнський фестиваль сучасної естрадної пісні «Пісенний вернісаж» є мистецьким заходом, покликаним сприянню піднесення рівня і популяризації кращих зразків української сучасної естрадної пісні, репрезентування наймасовішого із жанрів мільйонам шанувальників шляхом публічного виконання, засобами телебачення і радіо в Україні і за її межами.

Фестиваль «Пісенний вернісаж» проводиться щорічно у третій декаді лютого у Національному палаці «Україна» і є творчим звітом сучасних українських поетів, композиторів, виконавців, аранжувальників і продюсерів за попередній період. Це – єдиний в Україні повноцінний показ досягнень творців сучасної української пісні за участю провідних авторів і виконавців з усіх регіонів країни і зарубіжжя, стовідсотково україномовний форум рідного слова, покладеного на музику. «Пісенний вернісаж» є загальнонаціональним явищем, спрямованим на духовний розвиток учасника.

Співзасновниками фестивалю «Пісенний вернісаж» є творча спілка «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», Міністерство культури і туризму України, федерація профспілок України, Київська міська державна адміністрація, Київська обласна державна адміністрація, Національна телекомпанія України, Національна радіокомпанія України, Агентство охорони прав виконавців.

Для організації і проведення Фестивалю створюється Оргкомітет, до якого входять представники співзасновників «Пісенного вернісажу». Оргкомітет затверджує склади Журі, дирекції , творчо-організаційної групи, прес-служби, план проведення Фестивалю. У межах Фестивалю проводяться конкурсні прослуховування, під час яких визначаються переможці – лауреати і дипломанти, які візьмуть участь у заключних гала-концертах на сцені Національного палацу «Україна». Для оцінки учасників конкурсних прослуховувань створюється Журі, до складу якого входять провідні фахівці у жанрі пісні: композитори, поети, виконавці, музикознавці, а також представники співзасновників Фестивалю, творчих спілок, засобів масової інформації тощо. До оцінки виступів конкурсантів залучаються глядачі (слухачі), учасники інтерактивних опитувань популярних теле – і радіопрограм. Переможці отримають дипломи лауреатів і дипломантів Фестивалю, спеціальні призи журі, Оргкомітету, творчих спілок, меценатів.

Сховати метелика