Народний хор «Заспів» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Народний хор «Заспів»

Article without translation

Створений у 1978 році, на базі Палацу культури і техніки Лозівського ковально-механічного заводу, нині міського Палацу культури. Звання "народний" отримав у 1984 році.

Репертуар колективу складають українські народні пісні, а також твори сучасних авторів для нородного хору: «Ой розвивайся та сухий дубе», «Їхав козак з України», «Травневі рушники», «Отзовитесь, однополчане», «Пісне моя зоряна» та ін.

Кількість учасників хору - 48 чоловік віком 17 – 70 років, це студенти Лозівського училища культури, пенсіонери, робітники та службовці. Керівник – Савенко Геннадій Якович керує хором з 1987 року. З 1991 року працює викладачем по класу хорових дисциплін у Лозівському училищі культури, а з 1997 року – заступником директора з навчальної роботи. Савченко Г.Я. нагороджений почесними грамотами обласного управління культури 2001р., Міністерства культури і мистецтв України 2002р., обласної держадміністрації 2003р.

Колектив приймає активну участь в обласних, районних та культурно-мистецьких заходах. 28 травня 2006 року став дипломантом ХV Міжнародного фестивалю вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» у м. Кіровограді.

Сховати метелика