Народний ансамбль танцю «Радість» Вовчанського РБК | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Народний ансамбль танцю «Радість» Вовчанського РБК

Article without translation

Дата заснування ансамблю – 23 березня 1953 року. У 1967 році – ансамблю присвоєно почесне звання «самодіяльний народний ансамбль танцю».

tanc02У репертуарі ансамблю налічується 37 танцювальних композицій з них – українські: «Привітання», «Коломийки», «Гопак», російські: «Русская кадриль», «Светит месяц», а також молдавські, білоруські та сучасні танці.

На сьогоднішній день в ансамблі займаються діти і дорослі трьох вікових категорій (від 4 до 40 років), і налічує він 30 учасників основного та середнього складу, а також 60 танцюристів підготовчої групи.

Протягом 48 років колектив очолював заслужений працівник культури України Василь Петрович Громов. З 2001 року справу продовжив його учень Олексій Іванович Хомутов.

У жовтні 2006 року ансамбль приймав участь у І обласному відбірковому турі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу ім. П.Вірського, де посів ІІІ місце. Також нагороджений дипломами за участь у міських фестивалях – «Слобожанські барви» (м. Харків, 2007 р.), «Танцюючий Харків» (м. Харків, 2007 р.).

Сьогодні жоден культурно-масовий районний захід не відбувається без участі народного аматорського ансамблю танцю «Радість».

Сховати метелика