Кращі естрадні зірки Слобожанщини у телеефірі привітають харків’ян з Новим роком та Різдвом | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 5 Votes )

Кращі естрадні зірки Слобожанщини у телеефірі привітають харків’ян з Новим роком та Різдвом

Колектив «Весела Слобода» Напередодні Нового року в ефірі обласного телебачення транслюватимуть гала-концерт „Новорічні зірки Слобожанщини", в якому взяли участь кращі солісти та колективи Харківщини, що у 2011 році стали переможцями міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів і фестивалів. Запис концерту відбувався 26 грудня у обласному центрі культури та мистецтва, а покажуть святковий концерт на ОТБ 30 грудня о 16.10 та 31 грудня о 6.30.

Прикрашена ялинка на сцені обласного центру культури та мистецтва і новорічно-різдвяна тематика пісень, танців у виконанні харківських зірок естради створили чудову атмосферу зимових свят, яку вдало підкреслювали численні ангелочки, ляльки, дзвіночки та інші експонати виставки виробів народних майстрів „Зимова казка", що зараз розташована у залі Центру на вул. Пушкінській, 62.

Ведуча концерту Вікторія ЗахарченкоЦе свого роду підсумкове репрезентування творчих здобутків самодіяльних виконавців, учасників колективів районних закладів культури та Харківського музичного училища ім.. Б. Лятошинського, яких вдалося досягти у 2011 році. Серед учасників концерту Балаклійський район представили гурт народної пісні „Весела Слобода" (керівник Тетяна Шерстюк), який цього року отримав гран-прі фестивалю Національного Сорочинського ярмарку, став лауреатом 3-го ступеню у номінації „Ансамбль народної пісні" ІХ Всеросійського фестивалю народної творчості ім. Містюкова (місто Ліпецьк, Росія).

З Балаклійщини і лауреат міжнародних і національних конкурсів В'ячеслав Шерстюк, що виконав пісню „Я піду в далекі гори", а також народний вокальний колектив „Сім нот" (керівник Ірина Білець) – квартет хлопців акапелло виконав пісню „Слід у серці" – звичайно ж про кохання.

Ансамбль «Квітка» У 2011 році відбувалося чимало фестивалів на Харківщині. Найпопулярнішим з них є Міжнародний фестиваль естрадної пісні „Жива вода", що проводився у Дергачівському районі. Дергачівщина взагалі вирізняється особливим ставленням до розвитку культури. І не випадково 23 колективи Дергачівського району стали цього року переможцями та лауреатами фестивалів різного рівня. Декілька з них взяли участь у новорічному гала-концерті. Театр мод „Лілея" (керівник Інеса Давиденко), що посів 1-ше місце на Чемпіонаті України „Арт Денс" у Харкові, показав колекцію одягу „Фольк-гламур". Квартет дівчат з вокального ансамблю „Квітка" (керівник Володимир Откидач), що цього року підтвердив звання народного, виконав пісню „Воздушный поцелуй".

Марійка Полонська у образі лялькиПереможниця Дельфійських ігор, що стали харківською культурною родзинкою, та міжнародного фестивалю „Об'єднаймо дітей мистецтвом" у Кіровограді Марійка Полонська виконала пісню „Лялька". А вокальний ансамбль „Презент" з селища Вілшани (керівник Маріне Карпенко), що став переможцем фестивалю-конкурсу у Білорусі, виконав пісню „Темна нічка – не біда".

Пісенну естафету у них перейняла юна слобожанська зіронька з міста Первомайського, солістка Палацу культури „Хімік" Анастасія Руденко, яка заспівала „Валенки".

Ретро-номер «Диско 80-х» Харківський район представили юні митці із зразкового дитячого театру „Дива в решеті" (Керівник Наталя Устінова), що став переможцем в номінації „За яскравий дебют" на Міжнародному фестивалі „Бурштинова заря" у Литві та хореографічний ансамбль „Baby-Boom", що на передноворічній сцені виконав ретро-номер „Диско 80-х".

Слобожанські колядки та щедрівки звучали у виконанні переможців Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та попмузики „Червона рута": молодіжного тріо дослідницько-виконавського гурту „Муравський шлях" (керівник заслужена артистка України Галина Лук'янець) обласного центру культури і мистецтва та зразкового художнього фольклорно-етнографічного колективу „Вербиченька" (керівники Тетяна і Ольга Коваль) Нововодолазького Будинку дитячої та юнацької творчості . До речі, цього року переможцями цього престижного конкурсу стали 7 представників Харківщини.

Марія ГоробцоваМарія Горобцова, що взяла другу премію у жанрі попмузики на „Червоній руті" виконала пісню „Вільна душа". Володар 1-ї премії у жанрі акустичної музики харків'янин Євген Кудлатий виконав під гітару свою авторську пісню „Це уже буду не я".

У телевізійному новорічному концерті Харківське музичне училище ім. Лятошинського представили володарка гран-прі 17-го Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та молодіжної пісні у Польщі Анастасія Микитенко, Олеся Фаліна, що взяла першу премію на цьому фестивалі, Ганна Овсюк, якій присудили гран-прі 5-го Міжнародного конкурсу виконавців естрадної пісні „Шлях до зірок" у Санкт-Петербурзі (Росія) та Марія Тарасюк – гран-прі Міжнародної олімпіади „Мій світ - мистецтво" у Запоріжжі. Дівчата виконали дуже цікаві композиції у різних жанрах та стилях.

У фіналі програми усі учасники концерту вийшли на сцену, а директорка обласного центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко подякувала колективам і солістам за творчий подарунок харків'янам і привітала їх та усіх глядачів з новорічними та Різдвяними святами.

Сховати метелика