"Традиційні народні художні ремесла" - конкурс народних майстрів у рамках фестивалю "Кроковеє коло" | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

"Традиційні народні художні ремесла" - конкурс народних майстрів у рамках фестивалю "Кроковеє коло"

 

 В рамках фестивалю «Кроковеє коло»,  який щорічно  проводиться Спілкою етнологів та фольклористів1 088 міста Харкова за підтримки  управління культури і туризму ХОДА, відбувся конкурс народних майстрів «Традиційні народні художні ремесла». 

Участь у творчих змаганнях, які проходили 24 березня у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва,  прийняли  діти віком від 7 до 17 років з Харкова та області. Конкурсанти представили свої роботи  у таких напрямках, як писанкарство, кераміка вишивка, вироби з бісеру, художній розпис, витинанка, ткацтво, різьблення, плетіння з верби та лози, вироби з соломки.

Конкурс  проходив у два етапи.  Першим етапом була виставка творчих робіт,  які конкурсанти привезли із собою. На другому етапі учасники повинні були на місці виконати одну роботу  відповідно до їх  творчого напрямку і згідно конкурсного завдання. Наприклад  тема завдання для керамістів була «козацькі розваги»,  ті діти, що представили свої роботи  у техніці витинанки мали зробити вітальну листівку до великодня, писанкарі   отримали чорно-білий малюнок, а представники художнього розпису творили за темою  «чарівний цвіт папороті Івана Купала». 

Серед 113 учасників члени жури визначили групу переможців у складі 66 чоловік. До складу журі входили: Вакуленко Олександр Сергійович, Голова Харківського обласного осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України. Семенова Мирослава Олександрівна, кандидат педагогічних наук, член Спілки етнологів та фольклористів м. Харкова; Новикова Лариса Іванівна, доцент кафедри української культури Харківського державного інституту мистецтв  ім. І.П. Котляревського, та інші члени спілки етнологів і фольклористів Харківської області..

Усі учасники фестивалю отримали подяки та солодкий подарунок.  Для переможців  головним подарунком, який  приготувало журі, стала виставка їх творчих робіт, відкриття якої відбудеться 5 квітня о 15 годині у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва.

Сховати метелика