Фольклорні конкурси автентичного співу у рамках фестивалю "Кроковеє коло" | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

Фольклорні конкурси автентичного співу у рамках фестивалю "Кроковеє коло"

1 077

25 березня у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва  у рамках фестивалю «Кроковеє коло», який щорічно проводиться Спілкою етнологів та фольклористів міста Харкова за підтримки управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації,  відбувся перший етап вокального кокурсу за напрямками: "Солоспів", "Гуртовий спів", "Фольклористично-етнографічні програми".

У творчих змаганнях у трьох номінаціях взяли участь  25 солістів та 12 колективів м. Харкова, Нововодолазького і Золочівського районів та м. Лозова Харківської області. Учасників оцінювали за такими критеріями, як - виконавська майстерність, якість постановки конкурсної програми, відтворення автентичного співу, використання обрядової атрибутики, традиційного народного костюму.

До складу журі входили:  Осадча Віра Миколаївна, заслужений діяч мистецтв України; Алжнєв Юрій Борисович, художній керівник Міського театру народної музики України «Обереги», заслужений діяч мистецтв України; Лук’янець Галина Василівна, Завідувач лабораторії досліджень нематеріальної культурної спадщини, керівник фольклорного гурту «Муравський шлях» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужена артистка України та інші члени спілки етнологів і фольклористів Харківської області.

Прослухавши чудові співи молодих та  талановитих виконавців, журі прийняло рішення запросити ще раз найкращі колективи цього перегляду, щоб вони провели майстер-клас для тих виконавців з області, які приїдуть на 2 етап фольклорного конкурсу, що відбудеться 31 березня у Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва.

Участь у конкурсі візьмуть  ще 8 колективів, що подали заявки. Це дитячі фольклорні гурти з Балаклійського, Богодухівського, Великобурлуцького, Харківського, Шевченківського, Чугуївського, Золочівського та Зміївського районів, а також колектив з Харківського Національного Університету мистецтв.

Сховати метелика