Відкрився Фестиваль традиційної народної культури „Покуть плюс” | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

Відкрився Фестиваль традиційної народної культури „Покуть плюс”

Від різнобарв'я автентичних народних костюмів рябіло в очахСьогодні, 18 травня у Харківській області відкрився Фестиваль народної традиційної культури «Покуть плюс». Він проходитиме з 18 по 20 травня 2012 року. На нього завітали до двох сотень учасників фестивалю – фольклорних колективів та виконавців з різних областей західної, східної, центральної та південної України, а також з Воронізької та Бєлгородської областей Російської Федерації.

„Цей фестиваль дуже цікавий, знаковий, важливий для обміну досвідом, щоб передавати надбання нашої традиційної народної культури молодому поколінню, - підкреслила директор обласного центру культури та мистецтва Тетяна Іщенко. – Програма фестивалю дуже насичена. Це і виставка слобожанських майстрів народної творчості „Україна етнічна", і вітальний концерт учасників фестивалю, що приїхали до нас звідусіль, на малій сцені театру опери та балету, і творчі майстерні, і майстер-класи з танців, і виступи на відкритих майданчиках в саду Шевченка, і участь у акції „Ніч музеїв", і виїзд гостей у райони Харківської області, і проведення науково-практичної конференції щодо збереження традиційної культури в умовах глобалізації. Тобто тут буде представлений дуже широкий спектр усіх жанрів народної культури".

Урочисте відкриття фестивалю в ООМЦКМ„Не дивлячись на масштабність цього фестивалю, він є однією із складових у тій системній роботі із збереження традиційних культурних традицій, яку проводить Харківська обласна державна адміністрація, - підкреслив під час урочистого відкриття фестивалю начальник обласного управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов. – У нас є вже стійка мережа фестивалів цієї тематики. Ми цього року відродили ще одну ланку цього ланцюга, якої не доставало, ми взяли під патронат облдержадміністрації дитячий фестиваль традиційної народної культури „Кроковеє коло". І окрім фестивалів є ще повсякденна кропітка робота зі збереження нематеріальної культурної спадщини, яку проводить центр культури та мистецтва".

Сховати метелика