До 100 тисяч гостей зібрав цього року етнофестиваль «Печенізьке поле» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

До 100 тисяч гостей зібрав цього року етнофестиваль «Печенізьке поле»


alt11-й етнофестиваль «Печенізьке поле» відвідала рекордна кількість гостей не лише з Харківщини, але й з різних областей України, Росії, Білорусі. Це наймасштабніший захід за всі роки існування фестивалю.

alt«Цьогорічне свято – наймасштабніше за кілкістю гостей, - підкресли начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов. – Порівняйте самі: коли вперше відбувався фестиваль у 2002 році, його відвідало 6 тисяч чоловік. Кожний рік ми намагаємось оновити програму, зробити її цікавішою, але залишити ті заходи, що полюбилися відвідувачам. Цього року у нас працювало одночасно 8 майданчиків під відкритим небом, взяли участь 1,5 тисячі артистів – від сільських фольклорних ансамблів і до відомих зірок естради, включаючи групу «Скрябін» (причому, Кузьма вів весь гала-концерт), а також групи «Асканія Нова», «Рвані міха», «Тік», "Mad Heads XL", шоу барабанщиків "Rhythmmen", Марія Яремчук, Іларія».

altРодзинкою гала-концерта, без сумніву став виступ Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю. Одним з найпривабливіших майданчиків стало місце зйомки телешоу "Караоке на майдані" з Ігорем Кондратюком. Телеверсію пісенного конкурсу можна буде побачити на каналі «СТБ» 30 вересня.

altДля дітлахів цікавою розвагою став «Контактний зоопарк», де малеча змогла не лише подивитись, але й погодувати справжніх мавпочок, поні, папуг. А фінальним акордом фестивалю стало шоу світломузичних фонтанів на відкритому водоймищі та феєрверк.

фонтаны«Мета етнофестивалю – відродження та примноження традицій пращурів, розширити та збагатити туристичну карту регіону», - підкреслив губернатор Михайло Добкін. Він передав благословення предстоятеля Української православної церкви митрополита Володимира, що 15 вересня відвідав Харків с пасторським візитом. Хто знає, можливо, завдяки саме цьому благословенню доброму настрою на «Печенізькому полі» сприяла і напрочуд тепла, сонячна, майже літня погода.

Сховати метелика