М. Добкін: виставка Н.Сафронова - ще один привід показати Харків як культурну столицю України | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

М. Добкін: виставка Н.Сафронова - ще один привід показати Харків як культурну столицю України

altХарківський губернатор Михайло Добкін зізнався, що є шанувальником творчості Нікаса Сафронова, розповів про картину, придбаної у художника в 2006 році і пообіцяв відвідати нову виставку в Харкові зі своїми старшими дітьми.

29 березня харківський губернатор Михайло Добкін прийняв у своєму кабінеті відомого російського художника Нікаса Сафронова. Після їх приватної бесіди вони обидва піднялися в прес-центр облдержадміністрації, де художника вже чекали журналісти на прес-конференцію. Незважаючи на те, що губернатор поспішав у відрядження до Києва, він все ж супроводив гостя до прес-центру, надавши, таким чином, знак уваги і пошани.

 «Сьогодні в Харкові відкривається нова виставка Нікаса Сафронова «Обране», і це привід заново відкрити Харків як культурну столицю України, - заявив губернатор. - Я познайомився з Нікасом на його персональній виставці, яка проходила в АВЕК у 2006 році. З того часу я став шанувальником його творчості».

Михайло Маркович також розповів, що в 2006 році він придбав картину Сафронова, яка зараз висить у нього вдома.

«Це картина релігійного змісту. На ній зображений Христос, який молиться в гроті, передчуваючи, що Його зрадять», - розповів Михайло Добкін.

Губернатор не був присутній на урочистому відкритті, але пообіцяв відвідати виставку Нікаса Сафронова зі своїми старшими дітьми.

altaltalt

Сховати метелика