Ще один рекорд на етнофестивалі «Печенізьке поле»-2013: його відвідало майже 120 тисяч осіб | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )

Ще один рекорд на етнофестивалі «Печенізьке поле»-2013: його відвідало майже 120 тисяч осіб


Дмитро Кузнєцов на Печенізькому плі 2013Етнофестиваль «Печенізьке поле» зібрав у 2013 році рекордну кількість відвідувачів: приблизно 120 тисяч осіб. Підсумки проведення фестивалю на прес-конференції 20 вересня підвів директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.
За його словами, тільки на автостоянці було припарковано близько 5 тисяч автомобілів.

«Завдяки співробітникам ДАІ та департаменту транспорту облдержадміністрації, вивіз відвідувачів, що приїхали громадським транспортом, проходив нормально. І після закінчення фестивалю (це період , на який припадає пік потоку людей) протягом години всі, хто хотів виїхати з фестивального майданчика в Харків, були вивезені, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - А ось з автомобілями було трошки складніше: на вузькій дорозі, яка веде з «Печенізького поля», річка з автомобільних вогнів тяглася дві години. Що ж, площа фестивальної території занадто мала для такої кількості відвідувачів: цього року їх було близько 120 тисяч».

Втім, міняти традиційне місце проведення фестивалю не має сенсу, адже цей захід вже став справжнім творчим брендом Харківщини. Тим більше що невелике розширення в цьому році сталося: з'явився додатковий п'ятачок для ще одного тематичного майданчика. Сталося це завдяки організаторам встановлення рекорду з варіння вівсяної каші. Вони забетонували і виклали плиткою майданчик біля самої кромки води, щоб багаття і 6-тонна конструкція з величезним казаном і вмістом були безпечні з протипожежної точки зору і не пішли під воду під вагою .
Дмитро Кузнєцов подякував не лише технічнім службам та МНСникам за чіткі і злагоджені дії, які часом вимагали координації за секундоміром, а й тим, хто висловлював критичні зауваження в інтернеті.

«До конструктивної критики ми завжди прислухаємося і намагаємося рік від року підвищувати і організаційний рівень проведення заходу, і творчий, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - Наприклад, минулого року, коли фестиваль відвідало 100 тисяч осіб, була проблема з нестачею біотуалетів, в цьому році ми це врахували, і незважаючи на ще більшу кількість гостей, все ж такої гострої проблеми вже не було».

Ще однією новинкою цього року стало забезпечення WiFi . Правда, стійка робота була поки що лише в технічній зоні, де працювали журналісти, проте наступного року планується вже зробити покриття всього «Печенізького поля».

Більш представницькою в цьому році була і творча складова свята. З понад півсотні народних колективів, які приїхали з різних районів Харківської області, 20 були чисто автентичні фольклорні групи, які представляли споконвічні слобожанські традиції.

«Ми намагаємося представляти на цьому фестивалі і харківські театри, і якщо в минулі роки свою творчість на головній фестивальній сцені могли показати театр ляльок, театр музкомедії, то цього року цікаву, досить видовищну виставу показали артисти Харківського театру опери та балету. Традиційними вже стають виступи Великого Слобожанського ансамблю, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - Цікаво, що та ж Ірина Білик, яка вперше виступала на «Печенізькому полі», зазначила напрочуд доброзичливу атмосферу, що панувала на фестивалі, публіка підспівувала всі її пісні. А хлопці зі збірної Росії з флайбордінгу, які показували шоу на воді, після першого вечірнього виступу мали поїхати до готелю, щоб обсохнути і відпочити перед нічним виступом, але їм стало настільки цікаво, що вогні залишилися, ходили по майданчиках, для них все це було в дивину».

Вже сьогодні починаються перемовини з потенційними хедлайнерами на «Печенізьке поле» - 2014, оскільки вони планують свої виступи на рік вперед. До речі, ті, що виступали вже на цьому фестивалі, просять запрошувати їх, ще й навіть готові рухатися в розмірах гонорарів, аби виступити перед публікою «Печенізького поля».

Сховати метелика