На Харківщині оберуть кращий сільський клуб | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

На Харківщині оберуть кращий сільський клуб

Розпочався обласний етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. З 1 червня по 5 липня 2014 року обласна комісія обере кращі сільські та селищні клуби і будинки культури, які потім стануть учасниками Всеукраїнського конкурсу.

Мета огляду-конкурсу – вивчення, удосконалення та активізація діяльності клубних закладів у сільській місцевості, пошуку нових форм і методів культурного обслуговування населення, привернення уваги державних органів влади до проблем культури села.

Всеукраїнський огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості проводиться раз на два роки, його засновник – Міністерство культури України. Організаторами обласного етапу огляду-конкурсу є: Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва».

Основними завданнями огляду-конкурсу є: поширення кращого досвіду роботи клубних закладів у сільській місцевості, удосконалення культурного обслуговування населення, сприяння підвищенню рівня клубних працівників на селі, реалізації нових культурно-мистецьких проектів, спрямованих на духовне відродження села з урахуванням традицій, звичаїв, обрядів, самобутності та особливостей територіальної громади, залучення різновікових груп населення, зокрема, талановитої молоді, творчо-обдарованих дітей до музичного, театрального, хореографічного, образотворчого мистецтва, створення належних умов для розвитку усіх видів і жанрів аматорського мистецтва, традиційної народної культури, творчих об'єднань та клубів за інтересами, підвищення художнього рівня аматорських колективів та виконавців.

В огляді-конкурсі беруть участь клубні заклади сільської місцевості, крім переможців конкурсу 2013 року. Для організації та проведення обласного етапу огляду-конкурсу створюється обласний оргкомітет та обласне журі, до складу яких входять представники Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, творчих спілок, профспілкових та громадських організацій, вищих мистецьких навчальних закладів, ООМЦКМ.

Критерії оцінки учасників: стан матеріально-технічної бази клубного закладу, рівень кадрового забезпечення, наявність постійно діючих творчих колективів за жанрами, кількість новоутворених колективів, клубних формувань, клубів за інтересами, різноманітність форм культурно-дозвіллєвої роботи, системність роботи, новаторство та нетрадиційні форми діяльності, участь у Всеукраїнських, обласних культурно-мистецьких заходах, взаємодія з навчальними та позашкільними закладами, впровадження платних послуг і залучення позабюджетних коштів, отримання грантів, співпраця з громадськими організаціями, національно-культурними товариствами, культурологічними формуваннями і фондами, участь в соціально-економічному та культурному розвитку району, причетність клубу до реалізації соціальних програм, висвітлення практики й досвіду роботи закладу в засобах масової інформації.

Досвід роботи переможців узагальнюється та поширюється серед клубних закладів Харківщини. На базі закладу-переможця обласного етапу, за традицією, буде проведено обласний семінар-практикум для працівників клубних закладів області.

Завантажити: Положення конкурсу

Сховати метелика