Артисти обласного центру культури і мистецтва продовжують цикл концертів для військових | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 3 Votes )

Артисти обласного центру культури і мистецтва продовжують цикл концертів для військових

artysty7Митці обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва 9 серпня 2014 року дали другий концерт в рамках циклу виїзних заходів для підтримки та підняття морального духу військових Харківської області. Цього разу артисти приїхали до селища міського типу Рогань, де розташований один з підрозділів радіотехнічної частини Повітряних сил, бійці якої несуть постійне бойове чергування для захисту державного кордону України у повітряному просторі Харківщини.

На концертному майданчику під відкритим небом прозвучали українські пісні та музичні композиції у виконанні лауреата міжнародних і національних конкурсів солістки Галини Гейко, солістки Вікторії Дудаш, ансамблю народної музики «Ярмарок» (керівник Володимир Гейко). Патріотичні поетичні рядки виконала ведуча концерту директор Обласного центру культури і мистецтва заслужена артистка України Людмила Омельченко.

artysty6Музично-пісенні твори нагадали глядачам у погонах, що вже майже півроку безперервно перебувають вдалині від домівок, і про їхні родини, і про батьків, і про кохання, і про красоти рідного краю, та й просто підняли настрій хвацькими виграваннями на музичних народних інструментах, серед яких були й шумові, такі як бугай (названий так тому, що за тембром нагадує ревіння бугая) та звичайні скляні пляшки, по яких вдаряють металічними ложками, виводячи веселі мелодії.

«Зараз артисти, працівники культури з усієї України намагаються своєю творчістю підтримати військових, тож і наш обласний центр культури і мистецтва виступив з ініціативою проведення виїзних концертів, щоб своїми виступами порадувати військовослужбовців, – підкреслила директор центру культури і мистецтва Людмила Омельченко. – Думаю, нам вдається сприяти психологічному розвантаженню та підйому настрою бійців, та найголовніше, що ми відчуваємо щиру вдячність глядачів, які своїми аплодисментами демонструють, наскільки для них важливі наші творчі подарунки, наша увага».

У фіналі виступу усі учасники концертної програми виконали Державний Гімн України. Обласному центру культури і мистецтва командир військової частини А 1933 полковник А.В. Валенбахов та командир 2-го дивізіону військової частини А 1215 підполковник А.В. Новожилов висловили подяку. У подячній адресі, зокрема, зазначено: «Подяка оголошується колективу Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва за ваш талант та радість, яку ви даруєте...»

artysty2artysty3artysty4artysty5artysty8artysty9artysty11artysty1

Сховати метелика