На ІІ арт-аукціоні «Краса заради миру» виручили 42 370 грн. для Харківського мобільного госпіталю | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

На ІІ арт-аукціоні «Краса заради миру» виручили 42 370 грн. для Харківського мобільного госпіталю


аукционВ результаті проведення ІІ благодійного арт-аукціону «Краса заради миру», який відбувався 16 жовтня 2014 року у приміщенні Обласного центру культури і мистецтва, вдалося виручити 42 370 гривень, які підуть на закупку обладнання для Харківського мобільного госпіталю.

аукционЗ ініціативою проведення аукціону виступив капелан отець Георгій та митці, які безкоштовно надали свої роботи у якості лотів. Всього на торги було виставлено 51 твір: це і живопис, і батик, і скульптури, і вироби декоративно-ужиткового мистецтва. З молотка пішли 24 лоти. Покупцями стали півтори десятки харків'ян.

Також під час проведення аукціону було проведено безпрограшну лотерею, в якій міг взяти участь кожний присутній в залі. На кону була картина, виконана у техниці художнього текстилю.

Ще однією родзинкою став лот – стальний броненосець, який купили за 4 тисячі гривень, і на прохання автора цього скульптурного твору саме ці гроші підуть на бронежилет для конкретного бійця.

аукционТочніше про цільове призначення усіх вилучених коштів буде відомо наступного тижня після наради керівництва госпіталю. За твердженням волонтерів, які взяли на себе організаційні функції з проведення аукціону, ці кошти мають піти на закупку бензинового електрогенератору та обігрівачів для палаток мобільного госпіталю.

Відкриття аукціону супроводжувалося емоційним виступом модерн-балету Юлії Чурсіної, в сюжетній канві якого йшлося про необхідність збереження миру. На участь у заході відгукнувся Харківський державний академічний драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка: ведучим аукціону був актор театру, заслужений артист України Євген Плаксін. Його партнеркою по веденню аукціону стала провідний методист центру культури і мистецтва Марія Забеліна. Партнер заходу - "ButerBROdina".

Фотографії з аукціону

 
 
Сховати метелика