Дивовижна Україна: в Центрі культури і мистецтва представили новий соціокультурний проект | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:
( 2 Votes )

Дивовижна Україна: в Центрі культури і мистецтва представили новий соціокультурний проект

 DSC 1182

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–

оці степи, це небо, ці ліси,

усе так гарно, чисто, незрадливо,

усе як є – дорога, явори,

усе моє, все зветься – Україна.

Така краса, висока і нетлінна,

що хоч спинись і з Богом говори.

Л. Костенко

     Надзвичайно цікавий та патріотичний соціокультурний проект «Дивовижна Україна: давні пам'ятки поряд з нами» представили        21 травня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва. Масштабна робота, проведена студентами-практикантами кафедри музеєзнавства і пам'яткознавства Харківської державної академії культури (ХДАК), включає в себе фотографії найцікавіших пам'яток архітектури в Україні, від давнини до сучасності. Проект передбачає екскурсійний супровід, який для усіх бажаючих проведуть самі студенти.

     Доцент кафедри музеєзнавства і пам'яткознавства ХДАК та куратор заходу, Жукова Олена Вікторівна, розповідає про проект: «Це не звичайна виставка фотографій, це соціокультурний проект, представлений 4-м курсом студентів-музеєзнавців Академії культури. Фотоматеріали – мої, я збирала їх багато років по різних куточках України.

     Ми досліджуємо пам'ятники, що знаходяться на території нашої країни, які залишила людина в процесі своєї життєдіяльності тут, від самого початку свого існування, тобто приблизно 100 000 років тому. Всі ці пам'ятники, для нас з вами, є пам'ятниками історії культури. Вони оточують нас і у сучасному світі. Як правило, проходячи повз, ми їх не помічаємо, та навіть якщо помічаємо, майже нічого про них не знаємо. Тому цей проект, що являє собою, з одного боку, ілюстрації, а з іншого – екскурсійний супровід, дозволяє нам більше дізнатися про об'єкти, що знаходяться поруч із нами».

     Організатори підкреслюють, що інформація, подана відвідувачам, невідома широкому загалу із шкільних та вузівських курсів історії України, тож, потрапити на виставку буде цікаво як дітям, так і дорослим.

     Сологуб Станіслав, студент-практикант 4 курсу ХДАК: «Наш проект поділяється на три частини: Київська Русь, монастирі Слобожанщини та містична Україна. Особисто мені ближче тема Київської Русі, на якій я спеціалізуюся. Готуючись до проекту, довелося багато читати, я дізнався багато нового. Згодом планую працювати в музеї та продовжувати свої дослідження».

     Коляка Ганна, студентка-практикантка 4 курсу ХДАК: «Цей проект проходить в рамках нашої переддипломної практики, тому готувалися ми дуже ретельно. Кожен із нас розробив свою екскурсію. Я готувала екскурсію для дітей. Найцікавіша частина експозиції для мене – це «Містична Україна», в якій ми розповідатимемо про релігійні вірування та міфічні уявлення, притаманні українцям».

     Нагадуємо, що потрапити на проект «Дивовижна Україна: давні пам'ятки поряд з нами» та дізнатись невідомі факти про Україну можна               до 20 червня 2015 року. Екскурсії проводяться щогодини, починаючи з 10.00, остання о 17.00. В рамках виставки пройде круглий стіл на тему можливостей використання пам'яток в сучасному житті.
     Чекаємо на вас щодня, з 10:00 до 17:30, за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.
     Телефони для довідок: (057) 700 35 79, (057) 700 26 62.

Фотогалерея:

Сховати метелика